Kryptovalutaens fremvekst

Ludvig
02.05.2022
324 Visninger
fremvekst kryptovaluta

Den første kryptovalutaen Bitcoin ble lansert den 31. oktober i 2008, på et ni siders akademisk dokument. Det ble skrevet av en ukjent person som het Satoshi Nakamoto. Bitcoin er en digital valuta basert på et system som er desentralisert, hvor idéen ble sendt rundt på email for spesielt interesserte. Deretter spredte det seg til teknologisk-interesserte brukere, som tenkte å utvikle det til bruk online. To år senere kjøpte to Bitcoin-utviklere pizzaer på nettet med Bitcoin som tilsvarte 300 kroner. Helt siden gikk kursen til værs og er nå verdt 3,6 milliarder kroner. I 2011 ble det utviklet andre kryptovalutaer basert på blokkjedeteknologi og infrastrukturen til Bitcoin. Kryptovalutaer som Litecoin blir ofte omtalt som Altfoins, som er alternative valutaer til Bitcoin.

Ethereum tar opp kampen i 2015

Ethereum introduseres i 2015, som er basert på teknologi hvor de kan være en plattform som åpner for desentraliserte programmer og applikasjoner på toppen av blokkjeder. Muligheten til å bygge hva du ville så lagret programmene dataene og funksjonene på blokkjeden til Ethereum. Valutaen ether etter ble herved til som den interne valutaen på dette systemet, for å kunne delta og styre nettverket. Det var her konseptet med smarte kontrakter ble til. Programmene på blokkjede kunne håndheve kontrakter. For eksempel ved automatisering av kontrakter med lån, forsikring og handel. Tether lanseres som stablecoin som er en stabil valuta festet til verdiene av amerikanske dollar. Andre stablecoins har blitt til i ettertid. For eksempel DAI, også kjent som desentralisert kryptovaluta. Det er flere trendy kryptovalutaer som for eksempel Shiba Inu for deres meme-token eller Dogecoin for deres omtale på sosiale medier som har skyet verdien deres i været.

5 store kryptovalutaer som er verdt å se nærmere på: 

  1. Lucky Block er den mest unike og spennende kryptovalutaen. Den regnes som den første desentraliserte lotteritjenesten i verden. Målet deres er å forhindre manipulering og høye gebyrer som oftest er knyttet til lotteritjenester. Siden de er driftet på blockchain så registreres alle transaksjoner, selv lotteritrekninger i en åpen distribuert hovedbok. Du vil da få hele oversikten over pengene dine, samt at trekninger utføres på en rettferdig måte uten manipulasjoner. Lucky Block er en god investering fordi den er innovativ og har et høyt gevinstpotensiale. Det er dessuten spådd at de vil ta kryptomarkedet med storm og i tillegg utkonkurrere sentraliserte lotteriplattformer.
  2. Bitcoin regnes som markedets første og største kryptovaluta. Den var først ute til å presentere blokkjedeteknologien, noe som betyr at dem har astronomisk markedsverdi verdt flere hundretusen kroner for hvert mynt. Kryptoen har i alt steget, som betyr at den er en eminent investering på lang sikt. Den har potensialet til å stige enda mer i fremtiden. Bitcoin adopteres og brukes stadig av flere bransjer og ikke minst selskaper. Den tilbyr raske og rimelige transaksjoner uten involveringer av en tredjepart. Du har votaliteten til å utnytte, og selv oppnå avkastning i et fallende marked. Noe som gjør de raske og bratte prisendringene ekstra spennende for eksempel tradere eller spekulanter.
  3. Ethereum regne som markedets nest største kryptovaluta, med potensiale til å bli enda større på sikt. Dette skyldes at det er en plattform For smarte kontrakter, som muliggjør bygging av kryptovaluta. Ethereum er grunnen til at det finnes flerre kryptovalutaer. De har hatt fremvekst av populære protokoller som DeFi og NFT. Du bør investere i dem på grunn av protokollene. De har dessuten steget i kursen de siste årene. Det kan derfor være lønnsomt å investere i hos dem. Selv med høy risiko er det muligheter for høye gevinster på kort sikt. Desto mer kjøpere, jo høyere stiger prisen for Ethereum.

  4. Dogecoin er også en kryptovaluta utviklet av ingeniørene Jackson Palmer og Billy Markus. Kryptoen er bygget på Litecoin gaffel og har siden utviklet seg raskt til sitt eget nettsamfunn med stor verdi. Dogecoin bruker scrypt- algoritme som gjør den veldig rask. De har blokkeringsintervall på ett minutt, hvor Litecoin vil ha blokkeringsintervall på tre minutter. Det er ren ubegrenset tilførsel av coins. Dette gjør tilbudet deres noe større og tilgjengelig for folk. Det tillates flere eiere, som igjen gir større sirkulasjon av mynter. Prisbevegelsen påvirkes av positiv medieomtale, hvor de den siste tiden har steget. Investorer som har kjøpt Dogecoin opplever store gevinster, noe som er enda en grunn til investering.
  5. Shiba Inu er en populær hundemynt, med astronomisk vekst og er en desentralisert kryptovaluta. Den er ikke eid av sentral myndighet eller bank. Deres mål er å gjøre overføringer av digitale midler raskere og enklere for lave kostnader. En grunn for investering er at de har klart å etablere seg til å bli blant de største på markedet på rekordtid. Kryptoen er selvsagt volatil, og det muliggjør høye gevinster på kort tid. Shiba Inu er et meme-token soms tyres av trend og popularitet på for eksempel sosiale plattformer. Kryptoen har blant annet steget til flere titalls tusen prosent, det siste året som har vært.
Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!