Hvor mange kryptovalutaer finnes det?

Ludvig
11.05.2022
314 Visninger
Hvor mange kryptovalutaer finnes det?

Kryptovaluta er et svært interessant tema, og det er et tema hvor det kan stilles mange spørsmål. Et spørsmål som har stilt noen ganger er «Hvor mange kryptovalutaer finnes det?»

For hvor mange kryptovalutaer finnes det egentlig? Finnes det et spesifikt tall som man opererer med? Bitcoin er en av x forskjellige kryptovalutaer? Det er faktisk ikke så godt å si.

Vi synes at dette er en veldig interessant problemstilling, og dette er noe vi ønsker å ta en nærmere titt på. Og det skal vi gjøre i denne artikkelen.

Mange nye kryptovalutaer er legitime, men noen er ikke verdt å investere i:

Mange tall som svirrer

Det er i hvert fall én ting vi kan slå fast, og det er at det er mange tall som svirrer rundt omkring i forbindelse med dette.

Har du prøvd å google akkurat denne nøkkelfrasen? I skrivende stund finnes det ca. 611 000 søkeresultater på denne frasen. Å google dette vil også – ikke overraskende – gi deg svar som spriker litt.

Noen hevder at det finnes rundt 2 000 kryptovalutaer, og det er dette som kommer opp som toppresultatet når du skriver inn nøkkelfrasen «hvor mange kryptovalutaer finnes det» i Google. Men finnes det bare 2 000 kryptovalutaer?

Ved å bla litt lenger nedover på søkeresultatene, så vil du raskt finne et litt annet svar. Men du er kanskje nødt til å lete litt, for i en annen artikkel står det at CoinMarketCap lagde en liste som inneholdt 11 000 forskjellige kryptovalutaer i august 2021. Derfor er det alt annet enn enkelt å vite hva ståa faktisk er.

Mange spekulasjoner – kanskje ingen vet

Når det gjelder hvor mange kryptovalutaer det finnes, så er det mange spekulasjoner ute og går. Det er nok veldig få som har fasiten – hvis det i det hele tatt finnes noen fasit.

Det finnes ikke noe register hvor utviklere er nødt til å registrere kryptovalutaen de har utviklet. Og det gjør det mer eller mindre umulig å følge med på akkurat denne utviklingen.

De siste årene har det vært størst fokus på hvilke kryptovalutaer som har vært mest populære, og slik er det fortsatt. Og det er ingen grunn til å tro at det kommer til å bli noe annerledes heller. Her er en liten oversikt over noen av de mest populære kryptovalutaene vi kjenner til:

Hvor så mange kryptovalutaer?

I forbindelse med denne problemstillingen, er det særlig et spørsmål som er ekstra interessant. Og det er rett og slett: Hvorfor finnes det så mange kryptovalutaer at vi har mistet helt oversikten over hvor mange det faktisk er?

Årsaken til det er egentlig veldig enkel. Og det er rett og slett fordi kryptovaluta er veldig enkelt å lage – i hvert fall for de som har kunnskapen som skal til for å gjøre det. De fleste kryptovalutaer bygger på en åpen kildekode, noe i praksis som betyr at man enkelt kan ta denne koden og gjøre noen endringer for å gjøre det til sitt eget. Det er slik veldig mange kryptovaluter, også de som vi kjenner til, har blitt til.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!