Itcoin kurs

Ludvig
29.04.2022
316 Visninger
Itcoin

I forbindelse med kryptovalutaer som Bitcoin hører man ofte om «kryptovalutaens kurs«. Som de fleste vet, så kjennetegnes kryptovalutaens kurs av høy volatilitet. Det betyr at kursen svinger opp og ned som en sprettball.

Itcoin kurs, og kryptovaluta kurs generelt, er noe som kan være ganske vanskelig å sette fingeren på den høye volatiliteten. Kurs kan være god en dag, men dårlig den neste, og så bra igjen dagen etter det igjen.

Men hva mener vi egentlig når vi snakker om «itcoin kurs», og hvilke faktorer er det som påvirker den?

Tilbud og etterspørsel

Det kommer nok ikke som noen bombe når vi sier at en av de viktigste faktorene i forbindelse med itcoin kurs, er tilbud og etterspørsel. Det er rett og slett det som avgjør hvor vidt prisen øker eller synker. Hvis det er høy etterspørsel etter bitcoin, så vil prisen være høy. Men med lav etterspørsel, så vil prisen være deretter.

Man er også nødt til å huske på at noen kryptovalutaer kommer i et begrenset opplag. Bitcoin er et klassisk eksempel på det. Her finnes det bare 21 millioner mynter, men det finnes også eksempler på kryptovalutaer hvor det ikke er satt noen begrensning på dette.

I praksis kan man trekke frem kryptovalutaen Dogecoin. Dette er en av kryptovalutaene som kommer i et ubegrenset antall. Derfor er det mye enklere å få tak i Dogecoin enn det er å få tak i Bitcoin, og det vil også påvirke myntens pris.

Kryptovalutaens rykte

«Ord er makt, og ord har stor innflytelse på hvordan vi tenker» var det en som sa en gang. Og dette er helt sant. Den aktuelle kryptovalutaens rykte spiller også en viktig rolle i forbindelse med itcoin kurs.

Et eksempel på ord er hvordan kryptovalutaen omtales i media. Og det er ingen hemmelighet at mange var svært skeptiske til bitcoin i svært lang tid. Dette påvirket hvordan kryptovalutaen ble omtalt i media.

Negative medieomtaler førte førte til at folk ble splittet. Noen lot tvilen komme bitcoin til gode, mens andre fikk totalt avsmak mot det. De skulle i hvert fall ikke ha noe med denne kryptovalutaen å gjøre!

Det finnes også mange som er positivt innstilt ovenfor bitcoin, men det er ikke til å stikke under en stol at etterspørselen og dermed prisen per mynt har en tendens til å stupe etter en negativ medieomtale.

Tilgjengelighet

Som tidligere nevnt så er det noen utviklere som valgte å fastsette et tak på hvor mange mynter som kan eksistere om gangen. Utviklerne av Bitcoin gjorde det, og dette taket ble satt til å være 21 millioner.

I og med at taket er satt, så påvirker dette prisen per mynt. I praksis har de fleste sett at det vil svært veldig dyrt å skaffe seg én bitcoin. Det koster rundt 500 000 norske kroner i skrivende stund – og det er en sum veldig få mennesker har til å bruke på spekulering.

Dette fungerer på samme måte som med tilbud og etterspørsel. Er etterspørselen høy, så vil prisen også være det. Og vice versa!

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!