Slik blir du en smartere kryptoinvestor

Ludvig
17.03.2022
305 Visninger
Slik blir du en smartere kryptoinvestor

Er du en av dem som innerst inne lar seg fascinere av kryptovaluta, men som ikke er litt usikker på hvordan du skal gå frem for å skaffe deg det? Og fremfor alt – hva du skal gjøre for å kunne betegne deg selv som en smart kryptoinvestor?

Når det gjelder kryptovaluta, så later veldig mange til å tro at man må kjøpe en hel mynt når man først skal skaffe seg det. Et kjapt google-søk vil dessuten få det til å fremstå som en mer eller mindre uoppnåelig drøm, i og med at for eksempel 1 BTC (bitcoin) i skrivende stund koster 391 711,78. For mange er dette en hel årslønn!

Men i praksis er det ikke slik at du er nødt til å ut med 391 711,78 kroner for å skaffe deg noen bitcoins. Det finnes ingen nedre grense på hvor mye bitcoin (eller annen kryptovaluta) du er nødt til å skaffe deg, så vil du kjøpe bitcoins for en femtilapp, så gjør du det!

Det at man må kjøpe en hel mynt når man skal kjøpe kryptovaluta, er rett og slett bare en god gammeldags myte. Men det er i hvert fall én ting som er ikke er det, og det er at det finnes smarte kryptoinvestorer og det finnes mindre smarte kryptoinvestorer. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva en smart kryptoinvestor gjør som andre ikke gjør.

Hva er en kryptoinvestor?

Men hva er egentlig en kryptoinvestor? Dette er et tilfelle hvor betydningen ligger i selve begrepet.

Kryptoinvestor er et sammensatt begrep. Begrepet består av ordstammene «krypto», som er en forkortelse for kryptovaluta, og «investor». Kryptovaluta er en digital valuta, og en investor er noen som investerer i et konsept hvor tanken er å tjene penger på å gjøre det.

Med utgangspunkt i forklaringen ovenfor, så kan vi slå fast at en kryptoinvestor er en person som investerer i kryptovaluta. Og tanken til vedkommende er at de kan tjene penger på å gjøre denne investeringen.

Man betegnes som en kryptoinvestor uavhengig av hvilken kryptovaluta man investerer i. Det er viktig å understreke det, ettersom det finnes hundrevis av forskjellige kryptovalutaer i dag. I tillegg dukker det stadig opp nye.

Lær mer om kryptovaluta før du begynner å investere

5 gode tips som vil hjelpe deg å bli en smartere kryptoinvestor

I dagens moderne samfunn er det slik at alle som ønsker kan investere i krypto, men det finnes to typer kryptoinvestorer.

Det finnes kryptoinvestorer som har blitt det ved at de bare har hoppet inn i kryptoverden fordi det er «in» og bare håpet på det beste, men det er også noen som virkelig har satt seg inn i det og virkelig har satt seg inn i konseptet. Sistnevnte kan virkelig beskrives som en smart kryptoinvestor.

Hvis man er relativt fersk i gamet, så kan det være litt vanskelig å navigere seg rundt på kryptomarkedet. Vi har selv vært der, og derfor har vi samlet noen gode tips som vi er helt sikre på at vil hjelpe deg til å bli en smartere kryptoinvestor.

Med det sagt, så er ikke dette tips som kun appellerer til folk som er ferske i kryptoverdenen. Tipsene vi skal se på nedenfor kan være like aktuelle for erfarne kryptoinvestorer som de er for nybegynnere!

Lær deg det grunnleggende

Dersom kryptovaluta er en mer eller mindre nyoppdaget interesse, så er det veldig viktig at du setter deg inn i temaet først. Kryptovaluta er et skikkelig svært tema, og kunnskap er rett og slett en forutsetning for å kunne ta gode avgjørelser i forbindelse med kjøp av kryptovaluta.

Mange synes at det er vanskelig å vite hvor man skal begynne, og det er derfor vi sier at du skal begynne med det grunnleggende. Har du ikke helt kontroll på hva som egentlig menes med blokkjedeteknologi? Da er det utgangspunktet ditt, og det er der du skal begynne.

Å lære seg det grunnleggende innen kryptovaluta kan på en måte sammenlignes med det å lære seg å sykle. I begge disse tilfellene er du nødt til å fokusere på én ting om gangen, eller så går det skeis. Når du skal lære deg å sykle, må du først finne balansen og lære deg å holde den. Når du skal lære deg om kryptovaluta, så må du begynne med det enkleste.

Når du først har lært deg det grunnleggende innen kryptovaluta, så vil det være mye enklere å sette seg inn i de forskjellige kryptovalutaene du vurderer å investere i også, uavhengig om det er snakk om Bitcoin, Ethereum, Litecoin eller en helt annet kryptovaluta.

Se vår video hvor vi forklarer grunnleggende kryptovaluta:

Sjekk ut kryptovalutaens white paper

Selv om du nå har lært det grunnleggende med kryptovaluta generelt, så betyr ikke det at du er ferdig med å lese deg opp på emnet.

Hvis det å skaffe deg kryptovaluta er ment som en langsiktig investering, for eksempel at du skal bruke pengene til å kjøpe større bolig om noen år, så må du se dette i sammenheng med kryptovalutaen du velger. Kan denne kryptovalutaen hjelpe deg å nå dette målet?

For å finne svaret på hva den enkelte kryptovalutaen kan gjøre for deg, så bør du ta en titt på kryptovalutaens white paper. Det er et dokument hvor du kan lese mer om detaljene for hver enkelt kryptovaluta.

I kryptovalutaens white paper vil du også finne informasjon om selskapet som står bak kryptovalutaen, samt hvordan de har løst de finansielle og kommersielle aspektene rundt det hele.

Her får du forklart «white paper» på to minutter:

Skaff deg så mye informasjon som overhodet mulig

Kryptovaluta er et konsept som stadig er under utvikling. Dette konseptet utvikler seg hele tiden, noe som gjør at man aldri blir helt utlært. Man er rett og slett nødt til å holde oppdatert til enhver tid dersom man holder på med noe sånt som kryptovaluta.

Det finnes imidlertid flere måter man kan skaffe seg informasjon på. Man trenger ikke nødvendig å saumfare forskjellige nettsider etter informasjon. Dette kan fort bli litt ensformig og kjedelig i lengden. I stedet er det viktig å huske på at det finnes mange i samme eller lignende situasjon som deg, og det er noe du bør benytte deg av så mye du bare kan.

Undersøk hvordan miljøet i forbindelse med kryptovaluta er i området hvor du befinner deg. Her er det bare fantasien som setter grenser. Vi har noen forslag på hva du kan undersøke om eksisterer:

  • Kryptovalutagrupper på Facebook. Her spiller det ingen rolle om de nasjonale og internasjonale, da begge kan gi deg nyttig informasjon som du kan ta med deg videre. Hvis det er noe du skal være skeptisk til, så er det grupper som aksepterer salg og promotering, for det er ikke sikkert at disse gruppene er like seriøse som gruppene som ikke tillater dette.
  • Bor du i en stor by og har hørt rykter om at det skal holdes et foredrag om kryptovaluta som du er interessert i? Da bør du ikke nøle et eneste sekund med å delta på dette foredraget. Det samme gjelder hvis det arrangerer sosiale kvelder eller lignende.

Det å være ny i et miljø er generelt vanskelig, og kryptosfæren er intet unntak. Men hvis du er relativt ny i gamet, så kan det jo hende at du kjenner noen som har mer erfaring i feltet enn du selv har? Om dette er en person du kjenner godt, så kan du jo høre med vedkommende om de har noen tips. De kan for eksempel være en viktig ressurs for deg!

Les om tradere som har oppnådd suksess

I mediebildet dukker det titt og ofte opp artikler om traderne som har oppnådd suksess med forskjellige kryptovalutaer. Hvis du ønsker å bli en suksess trader selv, så er dette nyhetssaker som du absolutt bør følge med på med et ekstra øye.

Det er imidlertid viktig å huske på at informasjonen du får herfra kun bør brukes som inspirasjon. Det er fort gjort å tenke at strategien til en suksess trader automatisk fører til suksess, men slik er det ikke i det hele tatt. Det er ikke sikkert at strategien som fungerte for dem vil fungere like godt for deg i praksis.

Derfor bør du lese om traderne det gjelder og ha det i bakhodet mens du utarbeider din egen strategi. Når strategien er utarbeidet bør du tenke nøye gjennom hvorfor du tror at akkurat denne strategien kommer til å funke og hva du skal gjøre for å få den til å gjøre det.

Slik blir du god innen kryptovaluta-trading

Vær kritisk til det du leser

Til syvende og sist er det helt og holdent opp til deg å bestemme hvilke steder du ønsker å innhente informasjon fra. I dagens digitaliserte verden kan man finne like god informasjon på nettet som man kan på et fysisk foredrag. Her er den måten som du er mest komfortabel med som gjelder.

Men det er imidlertid én ting som er veldig viktig å huske på. Enten du befinner deg på et foredrag eller leser en artikkel på nettet, så bør du være litt kritisk til det du hører eller leser. Ikke ta alt for god fisk, men sjekk det opp hos flere kilder.

Derfor kan trading være risikabelt

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!