Lær mer om kryptovaluta før du begynner å investere

Ludvig
22.11.2021
308 Visninger
lære mer om kryptovaluta

Det å investere i kryptovaluta har blitt veldig populært, og til tross for det store prisfallet vi så på våren i år, krabber kursen lenger og lenger opp igjen, og mange skulle nok ønske at de bare hadde investert tidligere i år. For det er mange som ikke forstår at den slags hendelser som vi så med kursen på kryptovaluta tidligere i år, der prisen stupte på kort tid, faktisk er en helt naturlig del av hvordan kryptovaluta oppfører seg, og skremmer derfor mange potensielle investorer. Derfor får du her noen små innblikk i kryptovaluta, sånn at du kan føle deg mer selvsikker før du investerer.

Kryptovaluta er veldig spennende. Helt grunnleggende bygger tanken bak kryptovaluta på et ønske om en desentralisert valuta, der transaksjonene våre er anonyme og ikke kontrolleres av statsbanken, som fiat valuta gjør. Fiat valuta er den vanlige valutaen vi bruker, for eksempel norske kroner, og kryptovaluta er utviklet som et alternativ til dette, der man har økt anonymitet i samfunnet og mer datasikkerhet, fordi alle handlinger er kryptert.

Desentralisert valuta som mål i samfunnet

Det er mange som investerer i kryptovaluta fordi de tror på at denne kommer til å bli et likeverdig alternativ til vanlig valuta, og når dette skjer, så kommer prisen til å stige enormt. Men selv om det kan være fristende å bare hoppe med på bølgen og investere i krypto fordi alle andre gjør det, og det er veldig trendy akkurat nå, er det bra å sette seg enda litt mer inn i hva det er og hva det innebærer, enn det vi gjør her.

Ikke følg trender blindt

I takt med at man ser at det å investere i kryptovaluta blir mer og mer vanlig, ser man også flere og flere tilfeller av at mange bare investerer fordi det er trendy, og dette er ikke noe som anbefales. For selv om man kanskje vil være med på veksten som for eksempel Bitcoin opplever akkurat nå, så er det viktig at man faktisk ser på om dette er noe som passer inn i den portfolioen man vil ha, og ikke minst setter seg inn i hva det faktisk innebærer.

Det er ikke sikkert at det å investere i krypto er noe som passer for deg som investor, og det å ta stilling til sin egne, personlige profil, og ikke bare det som er trendy, er en god måte å få en mer bærekraftig portefølje. For mange blir kryptovaluta alt for stressende fordi de er så volatile, mens for andre er dette helt fint – så det gjelder å velge det som er det riktige for deg.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!