Litcoin wallet – hvordan komme i gang

Ludvig
16.11.2022
572 Visninger
Litecoin wallet

Vurderer du å investere i Litecoin? Da trenger du en Litecoin wallet!

De fleste av dagens kryptovalutaer er laget på en åpen kildekode. Det betyr at utviklere kan ta utgangspunkt i samme koder og utvikle sine egne kryptovalutaer om de har en litt annen visjon. Det er det også veldig mange som har gjort, blant annet utviklerne av Litecoin. Utviklerne av Litecoin tok utgangspunkt i samme åpne kildekode som Bitcoin består av.

Litecoin befinner seg på listen over de 10 største kryptovalutaene på markedet. Til tross for at utgangspunktet for Litecoin og Bitcoin er det samme, så skiller Litecoin seg litt fra Bitcoin, blant annet ved at Litecoin transaksjoner går raskere for seg enn Bitcoin transaksjoner.

I denne artikkelen skal vi bli litt bedre kjent med Litecoin. Vi skal også se nærmere på det du trenger etter at du har investert i en liten mengde med Litecoin, som er en Litecoin wallet!

Hva er Litecoin?

Litecoin er en kryptovaluta som ble utviklet i 2011, og det var Google-dataforskeren Charlie Lee som stod bak denne utviklingen. Han hadde lagt merke til at Bitcoin støtte på flere og flere problemer, og dette ønsket han å finne en løsning på. Resultatet ble Litecoin.

Charlie Lee utviklet Litecoin ved «å låne» kildekoden som Bitcoin bestod av. Med den kildekoden som utgangspunkt opprettet han en ny blokkjede, og det er den blokkjeden Litecoin transaksjonene kjøres på den dag i dag. I tillegg til å løse Bitcoins problemer inkluderte han også andre elementer som han mente burde være med.

Det er ikke til å stikke under en stol at Charlie Lee og Litecoin aldri har klart å oppnå samme «hypen» som Bitcoin gjorde da kryptovalutaen tok verden med storm i 2017. Men til tross for det har Litecoin likevel blitt en av de ti største kryptovalutaene på markedet. Dette er noen av elementene som skiller Litecoin og Bitcoin:

  • Blokkjeden til Litecoin er billigere enn blokkjeden til Bitcoin.
  • Litecoin transaksjoner tar kortere tid (ca. 3 minutter) enn Bitcoin transaksjoner (ca 10 minutter).

Litecoin forklart med animasjoner:

Litecoin kurs

De fleste av dagens kryptovaluta er kjent for å være veldig volatile. Det betyr at kursen kan variere i veldig stor grad – både den ene og den andre veien. Begge deler er like normalt.

I forbindelse med Litecoin er det hovedsakelig to faktorer som spiller inn i forbindelse med Litecoin kursen. Det er tilbud og etterspørsel, samt antall mynter i omløp. For Litecoin er taket satt på 84 millioner – det kan produseres Litecoin mynter for totalt 84 millioner – men per nå er det bare produsert mynter for 64 millioner. Litecoin har fremdeles 25% å gå på.

Dette er et annet element som skiller Litecoin fra Bitcoin. Mens produksjonstaket for Litecoin er 84 millioner, så er produksjonstaket for Bitcoin 21 millioner. Det er en ganske stor forskjell.

Men selv om det er tilbud og etterspørsel og antall mynter i omløp som har mest å si i forbindelse med hvordan Litecoin kursen utvikler seg, så er det også viktig å følge med på hvordan kryptomarkedet generelt utvikler seg. I mange tilfeller kan dette også gi deg en pekepinn på hva som kommer til å skje med kryptovalutaen som du er interessert i.

Dette trenger du etter kjøp av Litecoin

Dette er et velkjent konsept som folk flest er godt kjent med. La oss si det på denne måten: I gamle dager var det vanlig å ta penger ut av banken, og disse var du nødt til å oppbevare et sted i tiden fra du tok de ut av bankkontoen din og til de brukte dem som betalingsmiddel i butikken. Du trengte rett og slett en lommebok.

Kryptovaluta er ikke noe man fysisk tar ut av banken, men du trenger likevel en lommebok. Men det kan ikke være en hvilken som helst lommebok, som det kunne være i forbindelse vanlig fiat-valuta. Du er nødt til å skaffe deg en kryptolommebok som støtter Litecoin. En slik lommebok kan også kalles Litecoin wallet.

Det finnes utrolig mange kryptolommebøker der ute. Hver kryptovaluta regnes som et eget økosystem, og i hvert økosystem finnes det flere forskjellige kryptolommebøker. Det finnes noen kryptolommebøker som støtter flere kryptovalutaer. Hvilken kryptolommebok du velger, er opp til deg, men det er viktig at den støtter Litecoin dersom du har kjøpt Litecoin.

Oppbevaring av Litecoin

Er Litecoin en god investering?

Nå har vi kommet til det folk flest ofte lurer på i forbindelse med kryptovaluta, og Litecoin er intet unntak. Spørsmålet er følgende: Er Litecoin en god investering?

For å finne ut om Litecoin er en god investering må man ta en titt på kryptovalutaen i sin helhet. Mange tror at kryptovaluta kommer til å spille en viktig rolle i fremtiden, for eksempel ved at det er et desentralisert konsept, og da tror vi uten tvil at Litecoin er en kryptovaluta som kommer til å være med på lasset.

Når det imidlertid gjelder prisen for Litecoin, så er det litt mer usikkerhet ute og går. I perioden fra 2020 og til nå (2022) så har prisen på Litecoin variert i veldig stor grad. Den har vært på alt mellom 22 dollar og 124 dollar, noe som gjør det veldig vanskelig å si.

Generelt kan man nok slå fast at Litecoin kan være en god investering, men det vil heller ikke skade å legge eggene sine i forskjellige kurver. Ikke vær redd for å spre risikoen litt, for det kan kanskje vise seg å være fordelaktig på sikt.

Skaff deg en Litecoin wallet

Litecoin kan du enkelt skaffe deg via en handelsplattform. I tillegg til dette trenger du en Litecoin wallet som du kan oppbevare dine Litecoins i.

Det finnes mange Litecoin wallets der ute, noe som gjør det vanskelig å si hvilken du skal skaffe deg. Litewallet kan være et godt alternativ, men det kan også hende at du har funnet en annen som du liker bedre.

Hvor vidt den heter Litewallet eller noe annet er ikke så viktig. Så fremt du er helt sikker på at det er en god wallet, så er det ingenting i veien for at du kan ta i bruk den i stedet! Det viktigste er å ha en Litecoin wallet generelt!

 

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!