Tre viktige punkter når du skal handle kryptovaluta

Ludvig
05.05.2022
213 Visninger
Tre viktige punkter når du skal handle kryptovaluta

De siste årene har veldig mange begynt å få opp øynene for kryptovaluta. Det blir tydeligere og tydeligere at kryptovaluta har mye større potensial enn mange først trodde.

Det er likevel ikke til å stikke under en stol at det å kjøpe kryptovaluta kan være både spennende og skremmende. Derfor er det ekstra viktig å sette seg godt inn i det før man foretar seg noe som helst.

I denne artikkelen skal vi gi deg tre nyttige tips som du bør ha i bakhodet når du skal handle kryptovaluta.

Velg en sikker kryptobørs

Det finnes mange kryptobørser der ute, men det betyr ikke at alle disse er gode valg når det gjelder hvilken kryptobørs du skal handle hos. Når du skal kjøpe kryptovaluta er valg av kryptobørs et ekstremt viktig valg.

De siste årene har vært preget av økt kriminalitet i forbindelse med kryptovaluta, og det har resultert i at mange selskapet har gått under fordi kriminelle aktører har sørget for å tappe dem for mye av midlene de hadde til gode.

Det er naturligvis ikke kryptobørsenes feil, men det understreker viktigheten av å velge en kryptobørs som er sikker.

Det finnes en rekke eksempler på kryptobørser som det kan være verdt å sjekke ut. eToro og Binance er to av kryptobørsene som finnes på listen over kryptobørser som vi kan gå god for!

Aktiver 2-FA

De fleste av dagens kryptobørser benytter seg av 2-FA, noe som er svært praktisk med tanke på sikkerhet. 2-FA er en forkortelse for 2 faktor autentisering.

Du har kanskje hørt uttrykket «2 faktor autentisering» før? Det er på grunn av at dette er noe som brukes i flere situasjoner – ikke bare i forbindelse med kjøp og/eller salg av kryptovaluta på kryptobørs. 2 faktor autentisering, eller 2-FA kan sammenlignes med BankID.

Det er mange likheter mellom 2-FA og BankID. Før var den største forskjellen at 2-FA var en programvare som ble installert på mobilen mens med BankID var man avhengig av en ekstern kodebrikke. Men etter hvert som teknologien utvikler seg, så finnes det nå også BankID på mobil og BankID-app.

Hensikten med aktivering og bruk av 2-FA er å sikre kontoen din på best mulig måte, slik at svindlere ikke får muligheten til å stjele noe fra deg. For at aktiveringen av 2-FA skal ha noen som helst effekt, er det viktig at du oppbevarer passordet ditt på et sikkert sted.

Slik fungerer 2 faktor autentisering

Se for deg at du akkurat har en konto på en kryptobørs, og kort tid etter at du opprettet kontoen, så møter du en person som deler interessen med deg, og dere blir veldig glade i hverandre. I en slik situasjon er det fort gjort å ende med å dele sensitiv informasjon som passord. Kanskje dere på dette tidspunktet tenkte at dere skulle dele på kontoen?

Etter en stund tar det kanskje slutt, og kontoen er igjen kun «din». Men du har ikke husket å bytte passord. Først og fremst vil vi understreke hvor viktig det er å bytte passord når noe slikt ser, men på grunn av 2 faktor autentiseringen så skal ingen skader ha skjedd.

Hensikten med 2 faktor autentiseringen er nemlig å sikre at det kun er du som har tilgang til kontoen din. I praksis betyr det at selv om du kanskje fortalte passordet til noen som er din ekskjæreste nå, så vil ikke vedkommende få tilgang til kontoen uansett fordi 2 faktor autentiseringen er lastet ned på din mobiltelefon.

2 faktor autentiseringen går nemlig ut på at du er nødt til å oppgi en vertifiseringskode hver gang du logger inn på en ny enhet. Har vedkommende ikke tilgang til denne enheten, så får de heller ikke til å logge seg inn på kontoen.

Prøv å unngå «rugpulls»

Det kan dukke opp splitter nye kryptovalutaer rett som det er. Men selv om det kanskje ser interessant ut, er det viktig å ikke falle for fristelsen om å hoppe på det med en gang.

Det finnes nemlig mange nye kryptovalutaer som har dødd ut etter en liten stund, selv om det ser ut til å gå veldig bra i begynnelsen. I slike situasjoner skjer det ofte «rugpulls«, og det er naturligvis noe man ønsker, samt bør unngå.

Derfor bør man aldri kjøpe kryptovaluta uten å ha satt seg ordentlig inn i det først. Og når man først skal kjøpe kryptovaluta, så kan det faktisk lønne seg å gå for en kryptovaluta som er litt mer kjent selv om det kanskje er litt dyrere å skaffe seg den.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!