Fare for rug pulls fører til fjerning av kryptolenker

Ludvig
18.03.2022
651 Visninger
Fare for rug pulls fører til fjerning av kryptolenker

Dersom du skal kjøpe kryptovaluta, så kan dette gjøres på forskjellige måter. En av de sikreste måtene å gjøre det på, er gjennom en kryptobørs. Og det beste er naturligvis at den aktuelle kryptobørsen er anerkjent.

En kryptobørs som er anerkjent, er Coinbase. Dette er en av kryptobørsene som nordmenn benytter seg av.

Nylig kom beskjed om at Coinbase har gjort noen endringer på plattformen sin. Disse endringene kommer som et resultat av fare for rug pulls. Endringene vi viser til er fjerning av noen utvalgte kryptolenker.

Hva er den beste markedsplassen for kryptovaluta?

Hva er rug pull?

Ved første øyekast kan rug pull være et litt underlig begrep. Men hva er egentlig en rug pull? Rug pull er åpenbart et engelsk begrep som kan oversettes til norsk og «teppetrekk». Det er et begrep som henviser til at man får teppet dratt bort under beina.

Dette er et av begrepene som er veldig aktuelt i forbindelse med kryptovaluta. Hvis du ser dette begrepet noe sted i forbindelse med det, så bør du snu deg mot en annen aktør, for en rug pull vil ikke være fordelaktig for deg i det hele tatt.

En rug pull går nemlig ut på at bakmennene drar teppet du står på bort under beina dine. I forbindelse med kryptovaluta viser dette til at resultatet ikke blir som du hadde sett for deg. I stedet for en god avkastning, så sitter du igjen med ingenting, fordi bakmennene stikker av med pengene til alle som har investert.

Med det som utgangspunkt kan en rug pull på sett og vis beskrives som en form for kryptosvindel.

Coinbase fjerner kryptolenker

Teamet bak Coinbase ble varslet av Reuters om at det var noen av bakmennene til kryptolenkene de promoterte som planla å gjennomføre såkalte rug pulls. Coinbase reagerte sporenstreks, og bestemte seg derfor for å fjerne de aktuelle kryptolenkene.

Det var totalt tre kryptolenker som ble fjernet fra Coinbase sin plattform:

  • DeFi100.
  • Mercenary.
  • Squid Game.

Derfor ble kryptolenkene fjernet

I Coinbases vilkår kan man lese at informasjonen på deres nettsider ikke er spesifikke investeringsråd og at de tar forbehold om eventuelle feil. Det betyr at Coinbase ikke har noe ansvar for at noen av deres kryptolenker ikke hadde rent mel i posen.

Likevel er Coinbase opptatt av sikkerhet, og selv om dette er noe som genereres automatisk på deres nettsider så de jobber kontinuerlig med å utbedre sikkerhetsnettet sitt.

Dette fører fjerningen av kryptolenkene til

Når Coinbase beslutter å fjerne en eller flere kryptolenker fra plattformen sin, så fører det til at personene som har investert i de aktuelle kryptovalutaene, altså investorene, mister alle pengene de satset på prosjektet.

Det er naturligvis veldig kjipt, men likevel er det ikke vanskelig å forstå hvorfor Coinbase handlet som de gjorde. Det var en åpenbar fare for rug pulls, og derfor er det grunn til å tro at det er det som ville blitt utgangen av det hele uansett.

Hvis Coinbase hadde latt kryptolenkene bli liggende, ville investorene likevel ha mistet investeringene sine.

En grei forklaring på hva rug pull innenfor krypto er:

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!