Filecoin

Ludvig
31.10.2022
769 Visninger
Filecoin

Er du på jakt etter en kryptovaluta som samtidig fungerer som et fillagringssystem? En to-i-en løsning? Da bør du sjekke ut Filecoin!

Filecoin er nemlig en slik to-i-en løsning, og det er både en kryptovaluta og et fillagringssystem samtidig. Det er et desentralisert fillagringssystemet som er bygget opp med en åpen kildekode som utgangspunkt.

Det har tatt lang tid for utviklerne å perfeksjonere produktet sitt. De begynte å arbeide med det allerede i 2014, men det var først i 2020 at prosjektet Filecoin faktisk ble lansert. Så det har lenge vært arbeidet med i kulissene, men et eldgammelt prosjekt er det ikke.

I denne artikkelen skal vi bli bedre kjent med Filecoin. Dette er et konsept som har vært «long in the making», og det fører til at det er mange som synes at det er svært interessant. Inkludert oss. Nedenfor vil vi også ta en titt på Filecoin kurs, samt hvilke faktorer som påvirker denne. I tillegg vil vi gi deg noen tips til hvordan du går frem for å investere.

Hva er Filecoin?

Filecoin er først og fremst en kryptovaluta, men som samtidig fungerer som et desentralisert fillagringssystem. Filecoin er først og fremst en kryptovaluta, men som samtidig fungerer som et desentralisert fillagringssystem. Når dette produktet ble lansert i 2020, så hadde det vært under utvikling i 6 år – altså siden 2014.

Utviklerne av Filecoin tok utgangspunkt i blokkjedeteknologi, som de fleste kjenner igjen fra andre kryptovalutaer. Blokkjedeteknologien bygger på en åpen kildekode, noe som gjør at produktet er mye mer transparent enn det hadde vært med et annet utgangspunkt.

Utviklerne av Filecoin går under navnet Protocol Labs (se nettsiden til Protocol Labs her).

Filecoin er uten tvil et konsept som har vekst stor interesse i kryptomiljøet. Noen har til og med gått så langt og beskrive det som «det mest spennende siden Ethereum«.

Her får du en gjennomgang av hva Filecoin er:

https://youtu.be/DL9VKWfXLSE

Filecoin kurs

Filecoin er som nevnt først og fremst en kryptovaluta. Hvis du ikke vet hva kryptovaluta er, så er det en digital valuta hvor du ikke er avhengig av en tredjepart (for eksempel banken) for å gjennomføre en transaksjon.

Kryptovaluta er et investeringsobjekt på samme måte som for eksempel aksjer og indekser. Det betyr at du er nødt til å betale en viss sum for å skaffe deg det. I skrivende stund er stykkprisen for en Filecoin mynt 55,02 norske kroner.

Kryptovaluta kurs er kjent for å være svært volatil, noe som betyr at prisen øker og synker på bakgrunn av ulike faktorer. Og Filecoin er som nevnt en kryptovaluta, noe som betyr at Filecoin kursen er svært volatil. Her er en liten oversikt over faktorer som kan få prisen til å svinge i relativt stor grad:

  • Tilbud og etterspørsel – En faktor med veldig stor påvirkningskraft. Jo større etterspørselen er, jo mer presses prisen opp. Jo mindre etterspørselen er, jo mer synker prisen.
  • Antall mynter i omløp – I noen tilfeller velger utviklerne å sette «et tak» for hvor mange mynter som kan mines av kryptovalutaen deres. Det har blitt i forbindelse med for eksempel bitcoin. Av Filecoin finnes det totalt 2 milliarder mynter som vil slippes litt etter litt. Men dess flere mynter som er i omløp, dess lavere vil prisen være.
  • Resten av kryptomarkedet – Ta en titt på resten av kryptomarkedet også når du først er i gang, for det er ikke uvanlig at kryptovalutaene følger hverandre. Hvis prisen på bitcoin synker, så bør det ikke komme som noen overraskelse at prisen på Filecoin også synker. Det fungerer også på samme måte den andre veien.
Filecoin er den nye «Ethereum» mener mange i kryptoverden.

Er Filecoin en god investering?

Når man spekulerer i investering med kryptovaluta, er det svært viktig at man tar seg tid til å sette seg inn i hvordan en slik investering fungerer. Å skaffe seg kunnskap om Filecoin er den eneste måten å finne ut hvor vidt Filecoin er en god investering eller ikke.

For oss er det ikke enkelt å fast slå hvor vidt Filecoin er en god investering eller ikke. I bunn og grunn kommer det an på hvilken investering du er interessert i å gjøre. For daytradere kan det være en god investering, men det er ikke sikkert at det er en like god investering på lang sikt. Igjen, her er det kunnskap og årvåkenhet som er nøkkelen.

Som kryptovaluta er Filecoin svært volatil, i likhet med resten av kryptovalutaene som finnes på markedet i dag. Volatilitet kan i praksis føre til store prissvingninger, og det kan være i både den ene og den andre retningen. Prissvingningene skjer på bakgrunn av faktorene vi nevnte i forrige avsnitt, så de er det viktige å ha i bakhodet til enhver tid.

Så er Filecoin en god investering? Det får nesten være opp til deg å bedømme, men det vil naturligvis ikke skade å ta en titt på det som investeringsobjekt. Vi vil imidlertid minne deg på å ikke investere mer enn du faktisk har råd til.

Noen tips til om FIlecoin er en god investering kan du se i denne videoen:

Slik investerer du i Filecoin

Har du lyst til å investere i Filecoin? Da har vi en god nyhet til deg: Å investere i Filecoin er veldig enkelt! La oss ta en nærmere titt på hvordan du gjør det.

  1. Valg av handelsplattform – Først må du velge en handelsplattform. Den må naturligvis gi deg muligheten til å handle Filecoin, men i tillegg til dette er det viktig at handelsplattformen generelt passer til deg. Det er du nødt til å forsikre deg om før du bestemmer deg for å investere i Filecoin gjennom denne handelsplattformen. Her er det en rekke faktorer som spiller inn, for eksempel gebyrstrukturen til handelsplattformen.
  2. Registrering av konto – Deretter er du nødt til å registrere en konto. En fullstendig registeringsprosess består også av å verifisere kontoen og gjøre et innskudd. I noen tilfeller kan du gjøre dette senere, men vi anbefaler på det sterkeste at du gjør det nå mens du allerede holder på med det.
  3. Kjøp Filecoin – Når kontoen er verifisert og pengene har kommet på konto, så er alt klart for at du skal kunne kjøpe Filecoin. Finn Filecoin i handelsplattformens utvalg, skriv inn hvor mye du ønsker å investere for og kjøp!
Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!