Hvordan handle krypto på børs?

Ole
01.10.2021
406 Visninger
Kjøpe kryptovaluta

Er du en av mange nordmenn som har fått øynene opp for kryptovaluta? Da lurer du kanskje på hvordan du går til anskaffelse av den digitale valutaen.

I denne guiden forklarer vi deg hvordan du kan handle krypto på børs – eller rettere sagt, kryptobørs – steg for steg!

1. Velg kryptobørs

Dersom du ønsker å handle krypto, er det første du bør gjøre å finne en kryptobørs. Det finnes en rekke valgmuligheter på nett. Husk likevel på at ikke alle kryptobørser er like gunstige.

[etoro]

En kryptobørs er enkelt og greit en nettside som lar deg investere i kryptovaluta. Du kan vanligvis både handle, selge, veksle og lagre valutaen du kjøper der.

Det kan være en fordel å handle krypto på en børs som er registrert hos Finanstilsynet. Det er nemlig kun børser med slik registering som kan tilby kjøp og salg av krypto hvor du er omfattet av enkelte garantier. La oss se på noen av de mest populære kryptobørsene!

eToro

eToro er en annen populær handelsplattform, og er et populært valg for nordmenn som skal handle krypto på børs. Hos eToro kan du velge mellom flere spennende markeder, enten du vil investere i kryptovaluta, råvarer, aksjer eller tradisjonell valuta.

eToro er også registrert hos Finanstilsynet, og kan derfor tilby sine tjenester på det norske markedet. Det er enkelt å sette i gang, og du kan laste ned en eToro-app for en ekstra brukervennlig opplevelse.

[etoro]

Binance

Binance er en av de største børsene på verden, som har kunder fra alle tenkelige land, og hvor du kan få lave priser på transaksjoner. Unikt for Bonance er at du kan handle med NFT, delta i Pool Mining og mye annet. Denne børsen har utallige instrumenter du kan benytte deg av, og er et populært valg for de som vil begynne med trading, men passer for alle.

Binance

Over 600 kryptovalutaer
4.9/5
  • Tilbyr app til mobil
  • Mulighet for VISA kort
  • NFT markedsplass
  • Pool Mining
  • Spot
  • Margin
  • Farming
  • Veldig treg og omfattende verifiseringproses
  • Høyt uttaksbegyr
  • Ingen demotilgang
Verdens største kryptobørs, perfekt for trading!
Åpne konto

Firi

Firi er en av de mest populære stedene for dem som ønsker å handle krypto i Norge, selv om børsen er forholdsvis dyr. Nettstedet het tidligere MiraiEx, men har nå gjennomgått en merkevareendring og fått nytt navn. Tjenestene som tilbys er imidlertid minst like gode som tidligere.

Hos Firi, som selvfølgelig er registrert hos Finanstilsynet, kan du kjøpe kryptovaluta som Litecoin, Bitcoin, XRP, Ethereum, DAI og Cardano. Her kan du enkelt investere i krypto på børs, og du får oversikt over kursendringer til enhver tid.

NBX

Norwegian Block Exchange (NBX) er en norsk plattform for deg som vil handle krypto på børs. Hos NBX kan du blant annet handle Ethereum, ADA, CGT, Bitcoin og annen krypto.

NBX er, i likhet med eToro og Firi, registrert hos det norske Finanstilsynet. Sjekk gjerne ut denne plattformen om du ønsker et norsk alternativ.

2. Registrer deg hos kryptobørsen

Når du har funnet en kryptobørs som passer for deg, er det tid for å opprette en brukerprofil. Dette er en enkel og rask prosess, og du trenger bare å oppgi grunnleggende data om deg selv – som e-post, ønsket passord og brukernavn.

Du vil vanligvis også få en e-post tilsendt der du blir bedt om å verifisere brukerkontoen din. Alt i alt tar prosessen noen få minutter. Når brukerkontoen er oppe, er du nesten i mål.

3. Sett inn penger til å handle krypto for

Etter at du har laget en brukerkonto, er du nødt til å sette inn penger for å kunne kjøpe kryptovaluta. Hos sider som Firi, NBX og eToro kan du sette inn penger med vanlige betalingsløsninger som for eksempel Visa, PayPal, bankoverføring eller kredittkort.

Noen av sidene har et nedre innskuddsbeløp på kanskje 400 kroner. Sett inn et beløp som matcher risikoen du er villig til å ta. Husk at det å investere i kryptovaluta alltid innebærer en viss risiko for å tape pengene. Men du kan selvfølgelig tjene på det, også.

4. Hvilken krypto skal jeg kjøpe?

Når du skal handle krypto på børs vil du finne en rekke alternativer. For mange er Bitcoin eller BTC synonymt med krypto, men det finnes også mange andre gode alternativer.

Hos kryptobørsene kan du som regel finne både Ethereum, ADA, Bitcoin, XRP, DASH, Litecoin, Bitcoin Cash, MIOTA, EOS, XLM, TRX, NEO og lignende. eToro er blant plattformene som kan vise til det beste utvalget. Sjekk ut børsens markeder for å få oversikt.

Hvilken krypto man bør velge avhenger av flere faktorer. Er du ute etter et raskt og anonymt betalingsmiddel, eller skal du handle krypto som en investering? De fleste handler krypto for sistnevnte, og da kan det være lurt å sjekke kursene før du bestemmer deg.

Husk at det kan være gunstig å handle krypto billig, for så å selge valutaen dyrere når den stiger i verdi.

5. Bekreft handel av krypto

Når du har funnet en kryptovaluta du ønsker å investere i, trenger du som regel bare å klikke på «kjøp» eller lignende. Du kan da oppgi for mye du ønsker å kjøpe. Kryptovalutaen du handler vil bli lagret i en slags digital lommebok hos kryptobørsen.

Du kan veksle om krypto til en annen kryptovaluta senere, dersom du skulle ønske det. Mange velger for eksempel å overføre kryptovaluta til en stablecoin dersom de antar at verdien skal falle mye. En stablecoin er en kryptovaluta med mer stabil verdi.

Bekreft kjøpet ditt ved å følge stegene som oppgis hos kryptobørsen. Du kan nå bruke dine kryptovaluta slik du vil, enten det er som investerings- eller betalingsmiddel.

Hvorfor handle krypto?

Mange velger å handle krypto fordi den digitale valutaen kan være et spennende investeringsobjekt. Det finnes historier om nordmenn som har tjent godt på investering i Bitcoin og annen krypto.

Så lenge du er klar over risikoen du tar, kan en slik investering være både spennende og gunstig.

Andre velger å handle krypto fordi de ønsker å kunne overføre penger lynraskt, trygt og enkelt – også på tvers av landegrenser. Du får stor grad av anonymitet med krypto, sammenlignet med tradisjonell valuta. Det betyr også bedre personvern.

Finn en kryptobørs der du kan handle krypto trygt og enkelt!

FAQ

[sc_fs_multi_faq headline-0=»h2″ question-0=»Hva er krypto?» answer-0=»Krypto eller kryptovaluta er en digital valuta som er desentralisert, noe som betyr at valutaen ikke «styres» av banker eller myndigheter. » image-0=»» headline-1=»h2″ question-1=»Hvilken børs for krypto er best?» answer-1=»Hvis du skal registrere deg hos en børs for å handle krypto, kan eToro, Firi eller andre Finanstilsyn-registrerte løsninger være det beste og tryggeste valget.» image-1=»» headline-2=»h2″ question-2=»Er det lovlig å handle krypto?» answer-2=»Ja, det er fullt lovlig å handle krypto hos en børs som er registrert hos Finanstilsynet. Det betyr at du for eksempel kan kjøpe kryptovaluta hos eToro eller NBX lovlig.» image-2=»» count=»3″ html=»true» css_class=»»]

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!