Kryptovaluta får stadig bedre fotfeste innen iGaming

Ludvig
02.02.2021
277 Visninger
Kryptovaluta igaming bruksområde

De siste årene har vi sett en eksplosjon innen antall kryptovalutaer, men bruksområder for disse har fortsatt vært svært begrenset. Nå ser det imidlertid ut til at en rekke stablecoins har blitt den nye foretrukne betalingsmetoden for bettingselskaper over hele verden. Hvorfor dette kan være gode nyheter for norske spillere, samt hvilke fordeler dette bringer med seg skal vi se nærmere på i denne artikkelen.

Fordelen med desentralisert betaling

Norske spillere har opplevd stadig mer problemer med betaling gjennom norske banker til ulike betting sider. Dette skyldes at norske myndigheter aktivt stikker kjepper i hjulene på spillselskapene i et forsøk på å beskytte det statlige monopolet. En måte de har gjort dette på er ved å forby transaksjoner til utenlandske bettingselskaper fra norske banker.

Det er her desentralisert betaling i form av kryptovaluta kommer inn med sine fordeler. Disse er nemlig ikke knyttet til noen bank, men heller til din digitale lommebok (slik som Revolut, Binance, PayPal og Coinbase). Dette gjør at man kan overføre penger uten at transaksjonen må godkjennes i banken. Med andre ord kan man sende og motta penger på tvers av landegrenser helt uavhengig av det norske bankvesenet.

Hvordan norske spillere kan nyttiggjøre seg av kryptovaluta

For nordmenn kan det være flere praktiske årsaker til at man bør velge kryptovaluta som innskudds- og betalingsmetode for spill på nett. Først og fremst er det en rask og effektiv måte å overføre midler på, men det kan også være langt billigere enn tradisjonelle bankoverføringer. Eksempelvis Neteller og Skrill som tidligere har vært to populære betalingsmetoder i Norge – har transaksjonsgebyrer på opptil 5% av beløpet du overfører.

Ikke minst kan det være nyttig å ha friheten til å overføre penger på noen få minutter syv dager i uken. Når man betaler med kryptovaluta trenger man nemlig ikke vente til banken har bokført transaksjonen, eller vente til neste virkedag. Som en del av et desentralisert system kan du enkelt overføre penger når som helst på døgnet, til en mottaker hvor som helst i verden.

Skatt på kryptovaluta

Når du skal handle kryptovaluta er det viktig å kjenne til de ulike retningslinjene for skatt. Det samme gjelder når du benytter kryptovaluta som betalingsmetode, men her er det viktig å huske at man ikke har gjennomført en investering. Dette påvirker nemlig hvordan du skal håndtere skatt på din kryptovaluta beholdning. Skatteetaten har det siste året økt sin jakt på skjulte formuer i kryptovaluta, men dette betyr ikke at man gjør noe galt dersom man sitter på en mengde kryptvaluta verdier.

Det eneste du trenger å vite er at disse skal innrapporteres i din skattemelding på lik linje som en bankkonto du har kontanter på. Ulikheten er at du kan risikere å få en langt bedre avkastning på din kryptovaluta portefølje sammenlignet med den minimale renten man mottar på en sparekonto i dag. Dermed vil det i mange tilfeller være langt mer attraktivt å ha gevinster stående i kryptovaluta, enn å ha de i norske kroner på en utenlandsk konto

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!