Kryptovaluta sin rolle i utformingen av sportsbetting

Ludvig
26.08.2022
153 Visninger
sportsbetting med kryptovaluta

For norske spillere har kryptovaluta for lengst blitt et foretrukket betalingsmiddel når man spiller på nett. Dette skyldes primært de utallige forsøkene fra norske myndigheter som prøver sperre selskapene ute fra det norske markedet, noe som har ført til mangel på pålitelige betalingsmetoder. Selv om dette kan være den viktigste grunnen for mange, så er kostnader også en viktig faktor man bør vurdere. Vi skal derfor se nærmere på hvordan denne nye teknologien har endret måten mange spiller på betting i dag.

Nordmenn har spilt på sine beste oddstips helt siden 1948 da de første kupongene ble introdusert med engelsk fotball. Mange vil derfor ikke være overrasket når man ser hvilket tett forhold nordmenn har knyttet til pengespill og idrett gjennom årenes løp. Det som derimot har endret seg betydelig er hvordan vi spiller, noe som også har blitt formet av kryptovaluta og introduksjonen av blokkjeder.

Hvorfor velger nordmenn å spille med kryptovaluta?

Et problem for mange norske spillere har lenge vært å finne seg en pålitelig betalingsmetode som sikrer overføringer frem og tilbake til spillerkontoen deres. Dette har påvirket hvordan mange nordmenn velger sine foretrukne bettingsider, men heldigvis ser dagene med febrilsk jakt på betalingsmetoder ut til å være over.

Kryptovaluta har nemlig åpnet for at man enkelt kan overføre verdier på tvers av landegrenser, noe som også betyr at man kan spille hvor man ønsker. Nå er det riktignok langt fra alle spillselskaper som har åpnet for kryptovaluta, men utvalget har blitt utvidet betraktelig de siste årene.

Mange vil derfor påstå at kryptovaluta ikke bare har blitt nok en betalingsmetode på bettingsider, men faktisk blitt en viktig veileder i hvordan fremtidens spillbransje vil tilnærme seg spillere. Takket være kryptovaluta kan man enkelt gjennomføre innskudd uavhengig av nasjonal valuta, gebyrer og lignende.

Stadig flere spillere foretrekker kryptovaluta

Etterhvert som kryptovaluta har inntatt spillbransjen, så har mange valgt å benytte dette som sitt faste betalingsmiddel. Her har nordmenn tradisjonelt benyttet seg av e-lommebøker eller andre tredjeparter, men disse har gjerne kommet med heftige gebyrer og lang behandlingstid. Spesielt etter at norske myndigheter i 2019 ila norske banker et forbud mot å gjennomføre transaksjoner til utenlandske spillselskaper har det blitt stadig vanskeligere å finne trygge alternativer.

Dette har ført til at kryptovaluta på rekordtid har blitt den foretrukne betalingsmetoden hos mange norske spillere. Foreløpig er utvalget kryptovalutaer som fungerer på spillselskaper litt begrenset, men Ripple, Bitcoin, Ethereum og LiteCoin har blitt stadig mer benyttet hos ulike selskaper. For deg som spiller betyr dette at du enkelt kan veksle din nasjonale valuta inn mot en eller flere kryptovalutaer. Deretter kan disse sendes til din foretrukne spillpartner uten at du trenger bekymre deg om at transaksjonen blokkeres.

Hvordan komme i gang med kryptovaluta på bettingsider

Et spørsmål som ofte dukker opp hos nye spillere er hvordan man kommer i gang med kryptovaluta. Her er det mange som vegrer seg ettersom de mistenker at det er komplisert, men det trenger heldigvis ikke være dette. Tvert imot kan du enkelt komme i gang og vi skal vise deg hvordan du gjør dette i bare noen få trinn.

  1. Det første du må gjøre er å finne en bettingside som godtar kryptovaluta som innskuddsmetode. Det vil være lite hensiktsmessig å veksle inn til kryptovaluta dersom den siden du har konto hos ikke godtar dette i utgangspunktet.
  2. Når du har sikret seg at den aktuelle spillsiden godtar kryptovaluta, så kan du opprette en konto på en kryptobørs. Dette er markedsplasser der det omsettes kryptovaluta – litt slik som Oslo Børs omsetter aksjer.
  3. Straks du har verifisert din konto kan du kjøpe Bitcoin eller andre kryptovaluta du skulle ønske å benytte deg av. Husk at du må veksle inn det beløpet du ønsker å spille for.
  4. Når du har kjøpt det aktuelle beløpet med kryptovaluta, så kan du enkelt overføre dette til din spillerkonto. Da oppretter du en transaksjon fra den markedsplassen du benytter deg av, før du deretter oppretter et innskudd med det aktuelle beløpet.

Oppsummering

Kryptovaluta har blitt en stadig viktigere bidragsyter til hvordan man spiller på bettingsider i Norge. Dette skyldes at desentraliserte valutaer ikke påvirkes av blokaden ilagt norske banker, noe som sikrer norske spillere en trygg overføring til den siden de selv ønsker å spille på. Imidlertid kan det være litt vanskelig å vite hvordan man kommer i gang med kryptovaluta, og nettopp dette har vi illustrert med denne artikkelen. Her har vi sett på hvordan du raskt og enkelt kan sikre deg kryptovaluta og deretter overføre denne til din spillerkonto.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!