Mer om tokens og mynter

Fredrick Awino
23.04.2022
319 Visninger

Kryptovaluta er et generelt begrep som refererer til enhver digital valuta utviklet gjennom kryptografi og støttet av blokkjedeteknologi. De spesifikke detaljene om hvordan utvinning av kryptovaluta faktisk skjer kan være litt mer komplisert å forklare her. Med kunnskapen om at kryptovaluta er en digitalt produsert valuta, sparer den for å gå lenger og forstå variantene i markedet i dag.

Folk brukte løst begrepet bitcoin som en generell referanse til enhver kryptovaluta. De kan bli unnskyldt for å gjøre denne absurde generaliseringen, for tross alt var bitcoin den første kryptovalutaen som landet på markedet og har fått utbredt bruk i dag. Men uansett er det viktig å vite bedre om hva andre kryptovalutaer er, samt hvilke typer som er tilgjengelige.

Forskjellen mellom kryptomynter og kryptotokens

Som et utgangspunkt for å mestre kryptovaluta-mynter og -tokens, er det godt å forstå at alle mynter regnes som tokens, men alle tokens er ikke mynter.  Bare for å unngå å gå seg vill i diskusjonen, er både mynter og token varianter av kryptovaluta. Årsakene til denne enkle tommelfingerregelen er i følgende forklaring.

Hovedpoenget med forskjellen mellom kryptomynter og kryptotokens er i deres verktøy. I forstand er det ganske mange ting som en kryptomynt kan gjøre som en token ikke vil. ikke rart i tommelfingerregelen ovenfor, det ser allerede ut til at mynter har en større innflytelse som inkluderer og  går utover hva tokens kan gjøre.

EN  Den grunnleggende forskjellen mellom kryptomynter og kryptotokens er blokkjeden som de er knyttet til. Som allerede forklart, er byggesteinen og støttesystemet for enhver kryptovaluta blockchain-teknologien. Det er på denne blokkjeden at transaksjoner registreres og behandles. Mens kryptomynter har sin egen innfødte blokkjede, bruker kryptomynter blokkjeden til andre mynter. I hovedsak har ikke tokens sin egen innfødte blokkjede.

Kryptovaluta mynter

Cryptocurrency-mynter er ikke dine vanlige nikkel-, kobber- eller sinkpenger. Som du kanskje allerede er klar over, er disse kryptovaluta-myntene digitale, noe som betyr at du ikke kan ta og føle på dem, men de har enorm verdi. En oppsiktsvekkende ting med kryptovaluta er at myntene administreres på en innfødt blokkjede. Dette betyr at den angitte blokkjeden holder styr på hver transaksjon som skjer langs den.

Et eksempel på hvordan mynter fungerer er at for en kjede, la oss si Ethereum, er transaksjonene som utføres langs den tilgjengelige og krypterte. Bare medlemmer av det nettverket har tilgang til blokkjeden.

Opprettelsen av kryptomynter skulle ha en kopi av tradisjonell valuta, men dette målet har ennå ikke tatt form. Myntene kan utvinnes og gjøres tilgjengelige for investorer gjennom en distribuert hovedbok. Det er forskjellige kryptomynter i omløp i dag med Bitcoin (BTC) som leder.

Tilgjengelige kryptomynter i dag

 • Bitcoin(BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Cardano (ADA)
 • Polkadot (PUNKT)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Stellar (XLM)
 • Dogecoin (DOGE)
 • Binance Coin (BNB)
 • Tether (USDT)
 • Monero (XMR)

Kryptotokens

Cyrpto-tokens er forskjellige fra mynter ved at de ikke har sin egen unike og innfødte blokkjede. Dette betyr at token til enhver tid er avhengig av blokkjedene til kryptomynter. I dag er det mange tokens som kjører sine transaksjoner på Ethereum.

Poenget med forskjellen er at tokens bruker smarte kontrakter for å handle på blokkkjedene til de andre myntene. I denne ordningen er det forstått og praktisk at bare en enkelt blokkjede har evnen til å være vert for mange tokens. For eksempel er Ethereum blockchain alene vert for de fleste tokens du kanskje tenker på, inkludert Maker, BAT og Tether.

Funksjoner og nytte av kryptomynter og kryptotokens

Med fare for overvekt er kryptotokens avhengige av kryptomyntblokkjeder for å utføre transaksjonene deres. Igjen, kryptomynter er kryptotokens, men ikke omvendt. De to formene for kryptovaluta kan gjøre så mye, og mer brukervennlighet fortsetter å dukke opp ettersom teknologien fortsetter å utvikle seg.

Det er på tide å kort vite hva  forskjeller og bruksområder definerer  kryptomynter og kryptotokens . La oss lage det i en enkel tabell som er litt mer forklarende.

Krypto-mynter

Krypto-tokens

Krypto-mynter opererer på sine egne blokkjeder Krypto-tokens har ikke sin egen blokkjede

 

Den allerede etablerte blokkjeden holder oversikt over alle transaksjoner som involverer dens opprinnelige kryptomynt gjennom og gjennom. Krypto-mynter er avhengige av å operere på blokkkjeder av kryptomynter

 

Krypto-mynter kan utvinnes ved å bruke svært kompliserte og tekniske beregningsprosedyrer Når en token er brukt, flytter den seg fysisk fra ett sted til et annet

Krypto-mynter fungerer som penger.  For eksempel ble Bitcoin laget med det eneste formålet å erstatte tradisjonelle penger. Selv om dette målet ennå ikke er oppnådd bortsett fra i El Salvador hvor det brukes  som valuta ved siden av amerikanske dollar.

 

En transaksjon i kryptomynter gjør det ikke  føre til en fysisk bevegelse av mynten. I stedet er det  bare  kontosaldoene  den endringen

 

Krypto-mynter er i hovedsak digitale versjoner av penger

 

Tokens kan stå for eiendeler eller skjøter

Mynter kan være multifunksjonelle, dvs. kan brukes til flere formål sammenlignet med kryptotokens

 

tokens har flere former enn bare å gi brukere tilgang til produkter og tjenester

 

Bruken av mynter er først og fremst som betalingsmetode for tjenester eller varer på en blokkjede

 

Tokens blir også brukt som et middel til å representere produkter og gjenstander fra den fysiske verden

 

Så mye som denne listen over forskjeller mellom kryptomynter og kryptotokens kanskje ikke er så uttømmende, tjener den godt til å gi et hint. Selvfølgelig kan detaljene rundt disse digitale valutaene være lange og spennende, men all ekstra kunnskap setter deg i forkant.

Når du foretar et investeringsvalg for kryptovaluta, vil det være en god idé å velge med omhu. Du må alltid vurdere om det er en kryptomynt eller kryptotoken du vil gå for. Uansett hvilket valg du tar, er det unike belønninger og risikoer på spill. Det er derfor viktig å vurdere hver investering individuelt for  det er bedre trygt enn beklager.

Forfatter Fredrick Awino