Derfor byttet BLNO navn til Firi-ligaen

Ludvig
04.04.2022
368 Visninger
BLNO - FIRI - Basketball

Den 7. september 2021 kom nyheten om at den norske kryptobørsen MiraiEx fra og med den 13. september skulle være kjent under et annet navn. Denne dagen byttet nemlig MiraiEx navn til Firi!

Tidligere samme år ble det kunngjort at kryptobørsen hadde inngått et sponsorsamarbeid med Norges Basketballforbund (NBBF). Dette er den øverste basketballigaen, for både dame- og herresiden i norsk basketball.

Derfor kom det ikke som noen overraskelse at også Norges Basketballforbunds liga som inntil da hadde gått under navnet BLNO også byttet navn. Det nye navnet var ingen ringere enn Firi-ligaen!

[etoro]

Hva er Norges Basketballforbund?

Norges Basketballforbund ble stiftet i 1968, og har med tiden blitt et av særforbundene i Norges idrettsforbund og olympiske og paralymiske komité (NIF). Per dags dato har forbundet ca. 14 600 medlemmer, og disse er fordelt utover på 145 klubber og 5 regioner.

Det overordnede målet med Norges Basketballforbund er å prøve å nå ut til så mange som mulig med et spesifikt budskap. Deres ønske er folk skal se basketball for det det er, for det er mer enn bare en idrett. Forbundets verdier er følgende:

  • Inkluderende.
  • Gøy.
  • Målrettet.

Norges Basketballforbund er viktig for organiseringen av basketball på alle nivåer – idrett for voksne på toppnivå likeså som breddeidrett for barn og ungdom som ønsker å spille på toppnivå på et senere tidspunkt i livet.

Norges Basketballforbund har kontorer rundt omkring i store deler av Norge. Det er hovedsakelig på Østlandet, Vestlandet og i Trøndelag.

Dette var BLNO

Men hva var egentlig BLNO før det ble Firi-ligaen? BLNO, som nå går under navnet Firi-ligaen, viser til Eliteserien i basketball for menn og Eliteserien i basketball for kvinner. Det er den øverste serien som finnes i forbindelse med basketball i Norge, og slik har det vært i 20 år.

I forbindelse med sponsorsamarbeidet som Norges Basketballforbund og Firi (som gikk under navnet MiraiEx da samarbeidet ble inngått) kjøpte Firi navnerettighetene til ligaen.

Avtalen om sponsorsamarbeidet går ut på at den norske kryptobørsen skal være sponsoren til Norges Basketballforbund i minst ett år, men alt tyder på at Firi har som mål å forlenge denne avtalen slik at den gjelder i ytterligere en sesong.

Derfor byttet de navn

Navnebyttet til BLNO er som nevnt et resultat av sponsorsamarbeidet med den norske kryptobørsen Firi. MiraiEx kjøpte navnerettighetene til ligaen da de inngikk samarbeidet, og derfor var det naturlig at ligaen også byttet navn da MiraiEx gjorde det i september 2021.

Dette betyr sponsorsamarbeidet

Men hva er egentlig målet med dette sponsorsamarbeidet? Hva kan egentlig Norges Basketballforbund og kryptobørsen Firi gjøre for hverandre?

Norges Basketballforbund og kryptobørsen Firi deler de samme verdiene, som handler om engasjement og inkludering. Og dette er noe disse to aktørene skal jobbe sammen for å skape enda mer blest om. Ifølge dem selv, så er dette et samarbeid som vil føre til gode muligheter for begge parter.

Gjennom sponsorsamarbeidet blir Firi-ligaen (tidligere BLNO) ytterligere profesjonalisert, samt at folk får øynene opp for Firi i og med at det kanskje vekker nysgjerrigheten for denne aktøren i det lange løp.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!