Så mye forsvant i kryptosvindel i 2021

Ludvig
22.03.2022
305 Visninger
Så mye forsvant i kryptosvindel i 2021

Kryptovaluta er digitale valutaer som er desentraliserte. I praksis er dette noe av det som får kryptovalutaen til å skille seg fra de tradisjonelle betalingsmidlene vi kjenner til.

Når en «vanlig» transaksjon gjennomføres, så er det totalt tre parter som er innblandet: Avsender, mottaker og banken. Ettersom kryptovalutaer er desentraliserte, så er det bare to involverte parter. Makten har blitt flyttet, og den sitter ikke lenger hos banken.

I tillegg er de fleste kryptovalutaer bygget opp av en åpen kildekode. Det vil si at kryptovalutaens koder er tilgjengelig for alle som ønsker å se på den. Dette blir også ofte brukt som argument for at kryptovaluta ikke er av interesse for svindlere.

Hvordan fungerer kryptovaluta og blokkjeder?

Men selv om det kanskje er slik det fungerer i teorien, så viser tallene noe annet. Med det sagt er det nok heller ikke kildekoden som opptar svindlerne, men heller verdiene som ligger i det. Og dette skal vi ta en nærmere titt på i denne artikkelen.

Defi-kriminalitet eksisterer

Å investere i kryptovaluta er det stadig flere og flere som får opp øynene for. I takt med dette øker også tallene for kryptosvindel, selv om man veldig gjerne vil tro at dette ikke forekommer. Kryptosvindel kalles også defi-kriminalitet.

Defi-kriminalitet er et sammensatt ord. Defi er en forkortelse for desentralisert finans, og kriminalitet er kriminalitet. Defi-kriminalitet viser altså til kriminalitet som blir begått i forbindelse med desentraliserte betalingsmidler, som jo inkluderer kryptovaluta.

Gir kryptovaluta økt kriminalitet?

Teori og praksis er to forskjellige ting

I teorien fremstilles kryptovaluta som en nokså vanntett investeringsform, men her er det viktig å huske på at teori og praksis er to ganske så forskjellige ting.

Elliptic er et av selskapene som har spesialisert seg på å forhindre kriminalitet i forbindelse med kryptovaluta. Og tallene fra diverse undersøkelser som de har gjort gir oss et helt annet inntrykk.

Undersøkelser gjennomføres hvert år

Kryptosvindel er et mye større problem enn veldig mange tror, og Elliptic gjennomfører slike undersøkelser hvert eneste år. Hensikten med disse undersøkelsene er å øke bevisstheten rundt dette.

Så mye forsvant i kryptosvindel i 2021

Dette er en høyst aktuell problemstilling, og både Elliptic og andre selskaper har gjennomført en rekke undersøkelser i forbindelse med dette. Det som kommer frem i disse undersøkelsene, er ganske overveldende.

I 2019 gikk 40 milliarder kroner tapt til kryptosvindel, mens i 2020 var det snakk om 95 milliarder kroner. Tilsvarende undersøkelser for fjoråret, altså 2021, viser at det i løpet av dette året var rundt 110 milliarder kroner i kryptovaluta som forsvant. Det er veldig mye penger!

I praksis betyr det rett og slett at interessen rundt kryptovaluta øker i svært rask hastighet, både som potensielt investeringsobjekt og i forbindelse med potensielle lovbrudd.

Man må være oppmerksom uansett

Elliptics undersøkelser viser ikke bare hvor mange verdier som går tapt i løpet av et helt kalenderår i forbindelse med kryptosvindel, men det er også et tegn på at det er viktig å passe på uansett hva man investerer i. For helt trygg for kriminalitet kan man ikke være!

Slik lagrer du kryptovaluta trygt:

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!