Slik velger du den beste krypto-vennlige banken for din bedrift

Ludvig
06.09.2022
307 Visninger

Det å velge en krypto vennlig bank er noe som blir mer og mer populært, men hvordan skal man egentlig gå frem og hva er det viktig at man tenker på når det kommer til dette? Akkurat det skal vi se nærmere på i denne artikkelen, slik at du kan føle deg mer selvsikker i valget ditt.

I dag finnes det mange bra nettsteder der du kan lære deg mer om hvordan du kommer i gang med kryptovaluta. Dette er sider som for eksempel https://cryptomeister.com/no/ der du kan lese masse om hva kryptovaluta er, hvordan det fungerer og mye, mye mer. Men her skal vi snakke om hva du bør tenke over ved valg av en krypto vennlig bank.

Vær kritisk i valget ditt

Det er ikke lenge siden vi leste om en krypto bank som gikk ned, og dette er en av de risikoene som følger med det å bruke kryptovaluta i det hele tatt. Det å velge plattform med omhu er derfor akkurat like viktig, hvis ikke viktigere, når det er snakk om kryptovaluta, som når det er snakk om valg av en bank som er krypto vennlig.

Tenk derfor over dette:

  • Kredibilitet i bransjen
  • Sikkerhet
  • Kriseplaner for kompensasjon
  • Anmeldelser fra brukere
  • Anmeldelser fra eksperter

Husk å sette deg inn i norsk regelverk

Når man driver med kryptovaluta er det helt essensielt at man setter seg inn i de skattemessige reglene når det kommer til både bruken av og investering i dette.

Regler knyttet til kryptovaluta

Det er også viktig at du setter deg inn i regler som knytter seg til det å ha en bedrift og forskjellige krav om for eksempel kontostruktur og annet. For eksempel holder det ikke å bare ha en konto i en krypto bank, du er også nødt til å ha en konto i en vanlig bank når du har en bedrift i Norge.

Regler knyttet til bedriftskontoer

Det å overholde norske regler er noe som er viktig, og det å jobbe sammen med en regnskapsfører eller revisor, eller begge deler, er noe som kan gi deg mer overskudd og ikke minst trygghet – fordi de hele tiden har oversikt over de siste og mest viktige utviklingene på markedet.

FAQ

Hva er en kryptobank?

En krypto bank minner mye om en vanlig bank – det er her du oppbevarer kryptovalutaen din.

Kan du stole på krypto banker?

Det korte svaret er ja, men vær alltid kritisk og gjør grundig forarbeid før du velger, for dette er en uregulert bransje sammenlignet med vanlige banker.

Når må du betale skatt av kryptovaluta?

Du betaler skatt av kryptovaluta når du tar ut gevinster.

Er kryptovaluta lovlig i Norge?

Ja, det er det – så lenge du forholder deg til norske regler.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!