100 millioner bitcoin femdoblet i verdi etter de ble stjålet

Ludvig
18.05.2022
212 Visninger
kriminelle tatt

Mange har fått opp øynene for kryptovaluta de siste årene, men det er ikke til å stikke under en stol at folk har forskjellige hensikter. Det er nemlig ikke alle disse som har rent mel i posen, og som rett og slett har planer om å bruke kryptovaluta til kriminalitet.

I og med at kryptovaluta er desentralisert konsept hvor transaksjonene ikke overvåkes av en tredjepart, så kan man si at dette er et system som i stor grad bygger på tillit. Men det er ikke alltid at dette systemet fungerer like bra, og dessverre finnes det en rekke eksempler på kryptovaluta som har gått tapt gjennom tyveri.

I denne artikkelen skal vi ta for oss et av disse eksemplene – og det finnes ingen annen måte å beskrive det på enn at det er et ekstraordinært eksempel, for at tyveriet var i boks så tok det hele en uventet vending.

100 millioner bitcoin ble stjålet

Eksemplet i denne artikkelen strekker seg faktisk tilbake til 2016, for det var på dette tidspunktet at det hele fant sted.

I 2016 ble et kjærestepar tiltalt for å ha bedrevet hvitvasking av kryptovaluta. Det hadde de klart ved å hacke en valutaveksler.

Den stjålne summen var på hele 100 millioner amerikanske dollar. Det tilsvarer litt over 900 millioner i norske kroner. Men så skjedde det som veldig mange trodde var umulig.

Femdoblet i verdi etter tyveriet

Kjæresteparet klarte som nevnt å lure til seg 100 millioner amerikanske dollar, men som de fleste vet så skjøt bitcoin plutselig til værs i 2017 – altså ett år etter at milliontyveriet.

I slutten av 2017 var jo bitcoin noe alle snakket om. Begrepet var jo på alles lepper – på en eller annen måte. Noen var positivt innstilte til kryptovalutaen, mens andre synes det var verre enn Svartedauden.

Men bitcoin (og annen kryptovaluta) er jo forbundet med høy volatilitet, og i 2017 var bitcoin inne i en god periode. Det medførte naturligvis en veldig stor økning i verdi, og det gjelder både ikke-stjålne og stjålne mynter.

Verdien på de stjålne amerikanske dollarne verdt 100 millioner økte altså i verdi. Og den endte til slutt på hele 5 billioner amerikanske dollar! Det er en ellevill sum.

Hva skjedde etter tyveriet?

Etter tyveriet ble kjæresteparet tiltalt for hvitvasking av penger, men med det sagt så ble ikke hackingen av valutaveksleren nevnt med et eneste ord i tiltalen.

Det ble imidlertid avdekket at mye av hvitvaskingen skjedde på det mørke nettet. Dette nettstedet har siden den gang blitt lagt ned, så det er ingen som bruker dette nettstedet lenger.

Etter at de hadde hvitvasken kryptovalutaen, så brukte kjæresteparet den til å kjøpe gull, NFT og gavekort. Men dette er naturligvis bare noen eksempler av det pengene ble brukt på.

I etterkant av tyveriet har USA valgt ut et team som driver med håndhevelse av kryptovaluta. Dette er et forsøk på å få en slutt på denne trenden og gi uttrykk for at slik kriminalitet går ubemerket hen.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!