Er kryptovaluta en ting for Afrika?

Fredrick Awino
27.04.2022
205 Visninger
salgsvolum av kryptovalutaer

Bitcoin inntar en misunnelsesverdig plass innen kryptovaluta. Siden introduksjonen den 3. januar 2009, har bitcoin motstått flere stormer, inkludert spekulasjoner, usikkerhet og skepsis. Opprinnelig var selv store selskaper som har eksperter på finansiell ekspertise motvillige til å omfavne det. Men over tid blir folk sakte mer bevisste ettersom ny og tydelig informasjon om kryptovaluta blir mer tilgjengelig.

I dag har land som El Salvador akseptert Bitcoin som en av sine valutaer . På samme måte aksepterer mange virksomheter, inkludert Wikipedia, Paypal, Starbucks, AT&T, Overstock, Twitch og Amazon, kryptovaluta for å fullføre transaksjoner.

Generelt har Bitcoin blitt akseptert høyt i andre kontinenter over hele kloden. I Afrika har imidlertid de fleste nasjoner ikke betraktet det som en desentralisert ressurs brukt til å lagre og overføre verdier. La oss prøve å identifisere noen av de skremmende utfordringene som kryptovaluta står overfor i den ambisiøse planen om overgang fra papir- og metallpenger til en fullstendig virtuell valuta. Her er noen av grunnene til at opptaket av kryptovaluta i Afrika har vært ganske tregt.

Utilstrekkelig utdanning i kryptovaluta

I alle de afrikanske nasjonene er det ikke etablert noen rammeverk for å tilby undervisning i kryptovaluta. De fleste bruker bare sosiale medieplattformer for å lære eller få mer informasjon. Noen av de sosiale mediene som hovedsakelig brukes inkluderer Instagram, YouTube, TikTok, Facebook og Twitter.

Bortsett fra sosiale medier, graver de etter informasjon fra bloggartikler og bøker. Dessuten inkluderer hovedinformasjonen som afrikanere trenger private selskaper, enkeltpersoner og kryptovalutautvekslinger. Derfor, for å nå flere kunder, er det viktig å gi mer innsikt angående kryptovaluta så vel som hovedaktørene.

Utdanning er det viktigste før man begynner å engasjere seg i kryptovalutaens verden. Folk kan ikke kjøpe noe de ikke forstår hvordan det fungerer. Derfor bør de store kryptovalutaene jobbe mot å gi mer informasjon, måten det fungerer på, og hvordan man kan handle det.

Spørsmålet om mangel på utdanning har fått mange firmaer til å komme i form av å være aktører i kryptovalutamarkedet. Afrikanere har blitt lurt for milliarder av dollar i navnet for å tjene mer profitt. Selskapene som svindler folk har fått de fleste afrikanerne til å miste tilliten til kryptovaluta så vel som handelen.

Mangel på regulering og tillit

Kryptovalutaverdenen er i rask endring. Dessverre, i noen av de afrikanske nasjonene, er det ingen skikkelig regulering. Det betyr at noen av firmaene kan bli satt ut av drift, men det er et annet organ som påvirker virksomheten deres. Derfor er det viktig å ha regulatoriske rammer for å lykkes med å ta i bruk kryptovaluta.

Kryptovaluta-verdenen er i rask endring. Dessverre er en av risikoene som påvirker markedet for kryptovaluta utilstrekkelig regulering i nesten alle afrikanske nasjoner. Mangelfull regulering betyr at et firma kan settes ut av drift bare over natten.

I næringslivet er regulering viktig. Hvis en virksomhet ikke er regulert, betyr det at enhver bedrift bare kan gjøre hva de vil uten å bry seg om det er rett eller galt. Regelverket må være der for at spillerne skal være trygge. Selv i bankene må vi følge regler som inkluderer transaksjonsgrenser, antall transaksjoner på en dag og minimumskapital.

Bortsett fra regulering er det nødvendig med tillit for at afrikanere fullt ut skal ta i bruk kryptovalutaer som bitcoin. De fleste av firmaene har skrevet brev i søken etter regulering, men det har ikke vært vellykket. Det er reguleringen som skal få folk til å ha tillit til handel med kryptovalutaer. Årsaken er fordi det vil sikre at det er konsistens.

Dessuten stoler ikke folk på kryptovaluta fordi den ikke har verdi. Ingen reell verdi er knyttet til noen form for kryptovaluta. Derfor tror de at det i fremtiden vil være verdt ingenting eller lite.

Den andre grunnen til at folk ikke har tillit til bitcoin er at myndighetene ikke støtter det. Dessverre, av funksjonene som definerer enhver kryptovaluta er desentralisert eiendel som brukes til sikker lagring og overføring av verdier, noe som betyr at myndighetene ikke trenger å overvåke det. Dessuten føler noen individer seg bare komfortable og trygge med eiendelene overvåket av myndighetene.

De fleste av de viktigste reguleringsorganene forbyr digitale valutaer

Reguleringen av krypto i de fleste afrikanske nasjoner er på en eller annen måte ugunstig. De fremste nasjonene som Mauritius og Sør-Afrika har vist hvordan progressiv forbedrer enorme fordeler. Dessverre, for å få fordelene, er det viktig å vurdere hva slags reguleringstilnærming som vil imponere privat sektor.

Selv om de fleste av regjeringene i fremvoksende markeder ser på måten USA så vel som nasjonene som tok i bruk kryptovaluta, kan komme med løsninger. De kan gjøre dette ved å benytte seg av sandkasseløsninger som kommer fra leverandørene av finansielle tjenester. Dermed påvirker slike ting bruken av kryptovaluta i Afrika.

Pengeoverføringsselskapene, inkludert OFX, World Remit og Western Union, tilbyr en kreativ måte å fullføre de kjente kundenes sjekker. Det betyr at man ikke nødvendigvis trenger å oppgi selvangivelse og fast adresse.

Utilstrekkelig marked for kryptovaluta

I Afrika, i motsetning til de andre kontinentene, er det ikke noe stort marked for kryptovaluta. Imidlertid har det virkelig vokst valuta sammenlignet med de siste årene. Kanskje afrikanere nå innser at å adoptere det er veien å gå. Noen av de afrikanske nasjonene som har tatt i bruk kryptovaluta inkluderer Ghana, Kenya, Zimbabwe, Nigeria og Sør-Afrika.

Det er over 50 nasjoner i Afrika. Dessverre er det bare fem av dem som har tatt i bruk bruken. I tillegg, i en nasjon som Nigeria hvor innbyggerne tok i bruk kryptovaluta, i 2017, endret ting seg og regjeringen forbød bruken av den. Ifølge regjeringen hadde ikke Bitcoin-investeringer et dekke i Nigeria. Regjeringen gikk til og med videre for å advare alle finansinstitusjoner og banker i landet fra å handle, handle, holde og bruke virtuell valuta.

De afrikanske firmaene som handler gjennom kryptovalutateknologi

Bankymoon

Bankymoon er et konsulentfirma samt programvare som har ferdigheter i Blockchain-teknologien. Dessuten ligger det i Sør-Afrika. Selskapet utvikler skreddersydde løsninger for sine forbrukere som trenger Bitcoins så vel som andre typer kryptovalutaer. Den har også lansert blokkjedeteknologi for smartmålere som en løsning for forbrukerbanker uten formelle banktjenester og elektriske verktøy som sliter med å samle inn inntekter.

Blad

Lead er et selskap lokalisert i Rwanda. Den utvikler plattform for mobilapplikasjoner for å lette konvertering av valutaer til virtuell valuta. Teknologien som brukes er blokkjedeteknologi, og den trenger ikke ha tilgang til de afrikanske bankene.

Centbee

Centbee er en sørafrikansk Bitcoin. Den har vokst gjennom årene ettersom den har globale ambisjoner. Dessuten er firmaet høyt spesialisert innen kjøpmannsbetalinger, kryptovaluta-relaterte produkter og grenseoverskridende pengeoverføringer. Bedriften gir også brukere muligheten til å gjøre transaksjoner ved hjelp av Bitcoin SV.

Akoin

Akoin jobber for å forbedre finansiell stabilitet i Afrika, da det tilbyr et sikkert pengesystem og øker økonomiene. Den ble lansert i 2018 av Akon, den senegalesiske sangeren, og den gir forbrukerne sjansen til å spare, bruke og kjøpe Akoin direkte gjennom mobilapplikasjonen.

Forfatter Fredrick Awino