Man kan kjøpe bolig med kryptopenger

Ludvig
04.04.2022
341 Visninger
kjøpe bolig krypto

Det er ikke til å stikke under en stol at mange er skeptiske til kryptovaluta. Slik har det alltid vært, og slik kommer det nok også til å være i veldig lang tid fremover.

Det eneste som er litt kjipt er at andre menneskers skepsis uten tvil fører til konsekvenser for de som virkelig har tro på at kryptovaluta er en god investering som vil føre til god avkastning i lengden.

10 myter om kryptovaluta

Å investere i kryptovaluta er noe man kan gjøre på flere måter, samt at det kan være forskjellige grunner til at man ønsker å investere i det. Det er ikke slik at alle gjør det kun fordi de synes at det er morsomt.

Noen tenker kanskje langsiktig med tanke på at de ønsker å kjøpe bolig eller noe lignende på et senere tidspunkt. Men kan man egentlig bruke kryptopenger til å kjøpe bolig? Det er det store spørsmålet!

Å kjøpe bolig med kryptopenger

Å kjøpe bolig med kryptopenger er dog ikke bare bare. Det er ikke nødvendigvis fordi det å kjøpe bolig med kryptopenger i seg selv er vanskelig.

Men det kan dessverre være utfordrende å finne en bank som aksepterer at inntekten din kommer fra investering i kryptovaluta. Dette er noe som kan variere fra bank til bank.

Skal man droppe å investere i kryptovaluta?

Et kjapt søk på Google vil gi deg en liten oversikt over mange som har stått i akkurat denne knipen. Det er ingen tvil om at de har råd til å ta opp boliglån eller til og med betale hele kjøpesummen i cash, men likevel ikke får muligheten til å gjøre det.

Årsaken til det er at veldig mange av dagens banker er skeptiske til at noen ønsker å ta opp lån med kryptopenger eller finansiere et boligkjøp med kryptopenger. I veldig mange tilfeller har dette ført til avslag på lånesøknaden hos mange.

Det er naturligvis veldig kjipt for de som opplever dette. Men hva er egentlig grunnen til at det blir et blankt nei, selv om det ikke er noe å si på vedkommende sitt inntektsnivå eller betalingsevne? Det er rett og slett fordi de ikke vet hvor pengene kommer fra.

Mange banker føler at de tar en altfor høy risiko ved å innvilge et boliglån med utgangspunkt i kryptopenger, fordi det teoretisk sett kan være en reell fare for at disse pengene er hvitvasket eller lignende.

[etoro]

Noen banker sier ja

Det betyr imidlertid ikke at man skal la være å investere i kryptovaluta hvis man vil. Eller at man skal la være å spørre om boliglån for den saks skyld. For før eller siden vil du finne en bank som ikke er skeptisk og som derfor innfrir lånesøknaden din uten innvendinger.

Historien om Mathias Marthinsen er et godt eksempel her. Dette er derimot en trist historie som ble til en solskinnshistorie. Etter å ha fått avslag i to forskjellige banker, så har han fått positivt svar hos en annen bank, så det ordner seg til slutt!

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!