SafeMoon Crypto – en ny kryptotrend!

Ludvig
19.09.2022
188 Visninger
SafeMoon Kryptovaluta

I det siste har det dukket opp en ny kryptotrend på sosiale medier. Denne trenden har fått navnet SafeMoon.

Utviklerne av SafeMoon hadde et spesifikt mål med mynten sin, og det var å forstyrre dagens finanssystem, altså finanssystemet slik vi kjenner det i dag.

SafeMoon er en mynt som ble lansert i mars 2021, og allerede i oktober 2021 hadde prisen steget med mer enn 1000 prosent. Det er jo helt vanvittig! Har Bitcoin fått enda en konkurrent?

I denne artikkelen skal vi gå litt i dybden på denne nye kryptotrenden og svare på en rekke spørsmål om den. Hva er SafeMoon, og er det en god investering? Vi skal også se nærmere på SafeMoon kurs, samt fordelene og ulempene med denne kryptotrenden. Til slutt vil du kunne lese om hvordan du går frem for å skaffe deg SafeMoon. 

Hva er SafeMoon?

SafeMoon er en såkalt DeFi token. DeFi er en forkortelse for Desentralisert Finansiering, og målet med denne teknologien er å skape et finanssystem som er helt uavhengig av de tradisjonelle bankene som vi kjenner i dag.

SafeMoon er en DeFi token som ble utviklet på Ethereums nettverk i mars 2021, noe som betyr at dette er en relativt ny token. I skrivende stund er denne kryptovaltuaen kun litt over ett år gammel.

Det er meningen at SafeMoon skal fungere som et likviditetsbasseng – det var i hvert fall det utviklerne av SafeMoon ønsket at kryptovalutaens formål skulle være. Et likviditetsbasseng er en samling av smartkontrakter, som er et konsept som går ut på at det er inntektsgivende for investorene å beholde andelene sine fremfor å selge dem.

Vanligvis er det omvendt, og man er nødt til å selge andelene sine, og så får man profitt av salget. Men her fungerer det i hvert fall slik; ved hvert salg får fordeles 10 % av salgssummen mellom de som allerede eier SafeMoon mynter og desentraliserte børser som har SafeMoon som en del av utvalget sitt.

SafeMoon kurs

Det er mulig å investere i SafeMoon, hvis du ønsker det. Men før du eventuelt bestemmer deg for å gjøre det, så er det viktig at du bruker litt tid på å sette deg inn i faktorene som spiller en viktig rolle i forbindelse med SafeMoon kursen.

Her vil vi faktisk anbefale deg å holde et lite øye med SafeMoon kursen i en litt lengre periode. Rett og slett fordi det er den beste måten å danne seg et bilde over hvordan SafeMoon kursen vil være i nærmeste fremtiden. SafeMoon er som alle andre kryptovalutaer – svært volatil.

Det er hovedsakelig tre faktorer du bør holde et øye med, både i forbindelse med SafeMoon kursen og med kryptovaluta kurs generelt:

 • Tilbud og etterspørsel – Prisen øker ved lavt tilbud og høy etterspørsel, og vice versa. Da vil prisen ofte falle. Tilbudet tar som regel utgangspunkt i hvor mange mynter av kryptovalutaen (i dette tilfellet SafeMoon) som er tilgjengelig, mens etterspørselen ofte henger sammen med hvordan den aktuelle kryptovalutaen har vært omtalt i mediene den siste tiden.
 • Mining – Prisen vil også variere med utgangspunkt i hvor mange mynter av SafeMoon som er i omløp på det aktuelle tidspunktet. Dette kalles mining. I forbindelse med noen kryptovalutaer er det mulig å mine flere mynter, men dersom miningen allerede har blitt makset så er det ikke mulig.
 • Kryptomarkedet generelt – Hvordan det øvrige markedet utvikler seg vil også påvirke prisen på SafeMoon crypto. Hvor stor innflytelse hver enkelt kryptovaluta har vil imidlertid variere. Bitcoin og Ethereum vil ofte ha veldig stor innflytelse på hvordan kursen utvikler seg. Siden de er blant de største kryptovalutaene på markedet, er sjansen stor for at resten av markedet vil følge etter. Dette gjelder uavhengig om prisen øker eller faller.

SafeMoon – fordeler og ulemper

Hvis du aldri har investert i kryptovaluta før, så er det ikke rart hvis du er litt skeptisk på om du skal gjøre det eller ikke. Her er en liten oversikt over fordelene og ulempene med å investere i kryptovaluta (eller nærmere bestemt SafeMoon):

 • Det er stor etterspørsel etter SafeMoon, og det ser også ut som at etterspørselen er økende. På noen måneder økte prisen med over 1000 prosent.
 • SafeMoon er en kryptovaluta som lønner seg å eie, ikke bare selge. Hver gang det selges en mynt vil du som investor få en liten bit av salget. Dette fører til at SafeMoon er en kryptovaluta med god likviditet og redusert volatilitet.
 • SafeMoon er en volatil kryptovaluta. Dette kan føre til at investorene får store gevinster på kort tid, men det forutsetter naturligvis at man har klart å analysere markedet på riktig måte.

Men:

 • At SafeMoon er en volatil kryptovaluta betyr ikke bare store gevinster på kort tid. Det betyr også at du tar en høyere risiko ved å investere i den.
 • SafeMoon er en relativt ny kryptovaluta, så det er vanskelig å slå fast hva som kommer til å skje med den i fremtiden.
Safemoon vil lansere en blockchain

Er SafeMoon en god investering?

Med fordelene og ulempene som SafeMoon crypto byr på, så er det hovedsakelig et spørsmål som alle stiller seg. Spørsmålet er følgende: Er SafeMoon en god investering?

SafeMoon ble lansert i begynnelsen av 2021 (her kan du lese Whitepaper), og det er ingen tvil om at 2021 var et godt år for kryptovaluten. I løpet av et halvt år hadde kryptovalutaen økt med over 1000 prosent. Det er også tilsynelatende stor etterspørsel etter kryptovalutaen, noe som tilsier at det er mye som ligger an til at SafeMoon med tiden vil bli en populær kryptovaluta.

Men «med tiden» blir i dette tilfellet en altfor vag beskrivelse. Det er ingen som vet hva fremtiden bringer, og det er det som er veldig synd. Det kan se veldig bra ut nå, men så er det fullt mulig at det begynner å gå dårlig om et par måneder. Med det sagt, så er det ikke sikkert at det gjør det.

Så er SafeMoon en god investering? Kanskje, kanskje ikke!

Slik investerer du i SafeMoon

Det er enkelt å investere i SafeMoon:

 1. Finn en handelsplattform som lar deg investere i SafeMoon.
 2. Opprett en konto, og verifiser den.
 3. Gjør et innskudd, og invester i SafeMoon.
Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!