Hvordan gi bort kryptovaluta i gave

Ludvig
04.04.2022
299 Visninger
Hvordan gi bort kryptovaluta i gave

Kjenner du noen som tilsynelatende har alt og ikke vil ha noe? Dette er en person det kan være relativt vanskelig å kjøpe gaver til.

Hvis personen enten er litt interessert i eller kanskje til og med aktivt engasjerer seg i kryptovaluta , så er det faktisk mulig å gi bort kryptovaluta i gave. Vi synes det høres ut som en god idé og vi er helt sikre på at det er en gave som vil appellere til deg.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan gi kryptovaluta i gave, men vi vil også si litt om hva du bør tenke på dersom det er deg som har fått kryptovaluta i gave. Her skal vi også se på hvilke regler du bør forholde deg til i en slik situasjon.

Kryptovaluta kan også brukes til veldedige formål

Kan du gi bort en kryptovaluta i gave?

Dette er et spørsmål som har et veldig enkelt svar. Og det er som følger: Ja, man kan gi bort kryptovaluta i gave.

Det er veldig praktisk for de som kjenner noen som tilsynelatende har alt, men som er kjent for å være interessert i kryptovaluta i større eller mindre grad.

For å kunne donere kryptovaluta som gave, må du imidlertid finne en kryptobørs som lar deg gjøre dette. Ikke alle kryptovalutaer tilbyr dette, men du kan gjøre det gjennom blant annet den norske kryptovalutabørsen en kryptobørs (tidligere MiraiEx).

[etoro]

Hvilke kryptovalutaer kan gis bort i gave?

Hvilke kryptovalutaer du kan gi bort i gave avhenger selvsagt av hvilke kryptovalutaer den aktuelle kryptovalutabørsen tilbyr. Det betyr at du må velge mellom en av kryptovalutaene som Firi tilbyr dersom du bruker Firi til å lage et slikt gavekort.

I skrivende stund tilbyr den norske kryptobørsen en Firi 6 forskjellige kryptovalutaer:

Det betyr at du gjennom Firi kan lage gavekort i form av bitcoin, ethereum, ripple xrp, litecoin, cardano og dai. Når det kommer til hvor mye gavekortet skal være på, er det din avgjørelse.

Hvordan sette sammen en for bruk med ditt kryptovaluta-gavekort

Når vi snakker om et kryptovaluta-gavekort, mener vi ikke at du kjøper mye kryptovaluta til din venn eller kjæreste. Det er ikke til å stikke under en stol at det i så fall ville blitt en veldig dyr gave.

Et gavekort i kryptovaluta betyr at du deler beløpet du allerede har med en annen person. For eksempel kan du dele 0,1 BTC og lage et gavekort basert på det.

For å kunne dele kryptovaluta og lage et gavekort trenger du Firi-appen. Den kan enkelt lastes ned via App Store eller Google Play. Alternativt kan du opprette gavekortet gjennom Firi nettversjon. I så fall gjør du dette via skrivebordet.

Når du har bestemt deg for hvilken versjon av Firi du vil bruke, logg inn på Firi-kontoen din for å fortsette prosessen. For å gjøre dette, følg trinnene nedenfor:

  • Logg inn på Firi-kontoen din
  • Opprett et gavekort ved å trykke på Mer, deretter Gavekort og Lag gavekort.
  • Bestem hvilket tema du vil ha gavekortet til.
  • Fyll ut informasjon om personens gavekort.
  • Velg hvilken kryptovaluta du vil gi bort, samt hvor mye av beholdningen din du vil gi bort. Den kan være så liten og så mye du bare vil.
  • Gavekortet må da bekreftes med BankID.
  • Da kan du velge en av to ting. Du kan velge å enten sende gavekortet direkte til mottakerens e-postadresse, eller du kan laste ned gavekortet til datamaskinen din, skrive det ut og levere det personlig til vedkommende.

En alternativ måte å levere kryptovaluta på:

Slik løser du inn et gavekort

Det er imidlertid ikke sikkert du leser denne artikkelen og tenker at du må gi kryptovaluta i gavekort til noen du kjenner. Kanskje er det noen som har vanskelig for å kjøpe en gave til deg og derfor har valgt å dele en liten del av beholdningen av kryptovaluta med deg.

Dette fungerer på akkurat samme måte som med et hvilket som helst gavekort. Du må løse inn gavekortet for at det skal være gyldig. Dette er også noe som kan gjøres både i Firi-appen eller på nettversjonen av Firi:

  • For å løse inn gavekortet på Firi-appen, finn «Mer» og deretter Gavekort. Men hvis du er logget på Firi i nettleseren på datamaskinen, trykker du på navnet ditt i stedet for «Mer». Da finner du «Gavekort».
  • Gavekortet ditt har en gavekortkode. Finn den og skriv inn koden i feltet. Dobbeltsjekk gjerne at du oppgir riktig kode.
  • Etter at gavekortet er innløst, finner du kryptovalutaen du mottok på hovedkontoen din.
cryptocurrency gave glad

Slik kan det se ut når du gir en kryptovaluta i gave. Kryptovaluta kan gi avkastning i fremtiden, noe som gjør det til en ekstra spennende gave.

Disse skattereglene gjelder for kryptovalutaer

Kryptovaluta på gavekortet ligger hos avsender inntil mottaker har løst inn gavekortet. Hvis mottakeren bruker lang tid på denne prosessen, må avsenderen skattlegge det da det fortsatt er på kontoen din. Og da er det fortsatt du som eier den juridisk.

Når mottakeren har løst inn gavekortet, regnes dette på mange måter som en form for arv. Mottakeren kjøpte ikke kryptovalutaen selv, men fikk den i gave. Likevel må mottakeren betale skatt, men det er kursutviklingen på kryptovalutaen som avgjør nøyaktig hvordan dette blir.

Hvis kryptovalutaen er verdt mer nå enn den var på det tidspunktet da avsenderen kjøpte den kryptovalutaen, må mottakeren betale skatt av enhver gevinst han eller hun mottar ved å motta denne gaven.

Men det er ingen selvfølge at vedkommende opplever prisgevinst. Dersom dette ikke er tilfelle og verdien på den aktuelle kryptovalutaen i stedet har falt, vil mottakeren få skattefradrag som en direkte følge.

Kryptovaluta skatt

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!