Aksepterte betalingsmetoder hos eToro

Ludvig
21.05.2022
217 Visninger
Aksepterte betalingsmetoder hos eToro

Dersom du ønsker å investere i kryptovaluta, er du nødt til å finne en plattform hvor du har muligheten til å gjøre det. Det er særlig to plattformer som stikker seg ut, og som mange har fått et godt forhold til, og det er plattformene eToro og Binance.

Men å få status som folkefavoritter har nok ikke vært lett. Både teamet bak eToro og teamet bak Binance har vært nødt til å reflektere over «småting» og ta valg som de tror vil falle i god smak hos kundene deres – og det er det som har gitt dem posisjonen de har i dag.

En av disse «småtingene» de to teamene har vært nødt til å ta stilling til for å bli en ekte folkefavoritt, er hvilke betalingsmetoder de skal akseptere. Dette er et mye viktigere punkt enn kanskje mange tror, for i praksis kan det faktisk bety vinn eller forsvinn. Og derfor er begge aktører avhengig av å løse denne problemstillingen på en god måte.

I denne artikkelen skal vi imidlertid kun fokusere på en av plattformene – eToro – og vi skal se på hvilke betalingsmetoder det er de har akseptert på sin plattform.

[etoro]

Hvorfor er betalingsmetodene viktig?

Du lurer kanskje på hvorfor plattformens utvalg av betalingsmetoder er såpass viktige? For det er jo bare en betalingsmetode?

Ja, det er fort gjort å tenke at betalingsmetoder bare er betalingsmetoder, og at det ikke spiller en så stor rolle. Og for deg personlig gjør det kanskje ikke det, noe som naturligvis er helt greit.

Men for andre er det kanskje ikke sånn. Kanskje er det en dealbreaker at plattformen aksepterer deres favoritt betalingsmetode for at de skal ønske å benytte seg av plattformen – fordi betalingsmetoden rett og slett får dem til å føle seg komfortabel og trygg.

Dette er noe en handelsplattform som eToro (og Binance) er nødt til å ta stilling og hensyn til. Ellers er det godt mulig at de taper mange kunder på akkurat dette – selv om det kanskje ikke vektlegges av deg personlig.

Disse betalingsmetodene aksepterer eToro

Så hvilke betalingsmetoder aksepterer eToro? Dette sier eToro selv om sitt utvalg av betalingsmetoder: «Vi tilbyr en rekke betalingsmetoder, slik at du kan velge den som passer deg best».

Hvis du spør oss, så er det et veldig godt utgangspunkt. Etter å ha lest denne setningen, sitter i hvert fall vi igjen med et veldig godt uttrykk av eToro når det gjelder deres utvalg av betalingsmetoder. La oss ta en titt på metodene de aksepterer:

  • Debetkort/kredittkort.
  • PayPal.
  • Neteller.
  • Skrill.
  • Rapid Transfer.
  • Klarna/Sofort Banking.
  • Bankoverføring.
  • Bankoverføring/Trustly.
  • POLi.

Mer om eToros betalingsmetoder

Det er imidlertid viktig å understreke at betalingsprosessen kan variere fra metode til metode. Det betyr rett og slett at en transaksjon gjort med et debetkort vil kunne være litt annerledes enn en transaksjon gjort med Klarna. 

Nedenfor skal vi ta en litt grundigere titt på hver enkelt betalingsmetode for å finne ut om det er noe spesifikt man er nødt til å huske på i forbindelse med hvilken betalingsmetode man velger å benytte seg av.

Debetkort/kredittkort

Debetkort/kredittkort er en betalingsmetode som støtter valutaene AUD, EUR, GBP og USD – gjennom kortene Visa Electron, MasterCard og Maestro.

Da er det fort gjort å tro at nordmenn ikke kan benytte seg av denne metoden, men det kan de. Debetkort/kredittkort er en internasjonal betalingsmetode hvor dine norske kroner blir vekslet til en av de fire valutaene uten at du trenger å gjøre noe eller bekymre deg for det.

Dersom du betaler med et debet- eller kredittkort så vil transaksjonen skje umiddelbart, så hvis du for eksempel gjør et innskudd til kontoen din så vil pengene bli satt inn på kontoen i løpet av noen få sekunder.

PayPal

I forbindelse med PayPal gjelder de samme detaljene som for bruk av debetkort/kredittkort. AUD, EUR, GBP og USD er de støttede valutaene.

Betalingsmetoden aksepteres internasjonalt, og transaksjonen skjer umiddelbart.

Bruk av PayPal som betalingsmetoder forutsetter imidlertid at du har en aktiv PayPal-konto med penger på eller at du har et debetkort eller kredittkort tilknyttet PayPal-kontoen din.

Neteller og Skrill

Vi har valgt å slå sammen Neteller og Skrill fordi detaljene for disse to betalingsmetodene er helt like.

Både Neteller og Skrill støtter følgende valutaer: EUR, GBP og USD. Begge betalingsmetodene er akseptert internasjonalt, og pengene overføres i løpet av noen sekunder.

Hvis du ikke har Neteller eller Skrill, men ønsker å benytte deg av en av disse betalingsmetodene så er du nødt til å opprette en konto på den respektive nettsiden.

Neteller og Skrill kan på sett og vis sammenlignes med PayPal, ettersom Neteller og Skrill også er digitale lommebøker. Den største forskjellen er at PayPal har eksistert mye lenger, og dermed har en mye sterkere posisjon enn disse to.

Rapid Transfer

Rapid Transfer støtter valutaene EUR, GBP og USD. Denne betalingsmetoden er tilgjengelig for EØS-land.

Klarna/Sofort Banking

Klarna/Sofort Banking er tilgjengelig i følgende land: Tyskland, Østerrike, Nederland, Sveits, Italia, Spania, Belgia og Polen.

Denne betalingsmetoder støtter de kun EUR, men til gjengjeld så skjer transaksjonen øyeblikkelig, noe som alltid er like praktisk.

Bankoverføring

Den neste betalingsmetoden er vanlig bankoverføring, som er en betalingsmetode som kan brukes av alle. Her støttes både EUR, GBP og USD.

I forbindelse med bankoverføring er det ingen begrensinger for hvor mye du kan sette inn på kontoen din, men det kan være lurt å ha et bevisst forhold til det likevel.

Når det gjelder denne betalingsmetoder er det dessuten viktig å understreke at den skiller seg ut i forbindelse med transaksjonstid. Mens de andre metodene skjer umiddelbart, så vil transaksjonen her ta mellom 4 og 7 virkedager.

Bankoverføring/Trustly

Bankoverføring/Trustly er tilgjengelig for EU-området, så her er det litt flere valutaer som støttes: CZK, DKK, EUR, GBP, NOK, PLN og SEKK.

Denne formen for bankoverføring skiller seg fra den andre formen for bankoverføring ved at transaksjonen skjer umiddelbart ved bruk av bankoverføring/Trustly.

POLi

POLi er en betalingsmetode som per nå kun er tilgjengelig for eToros kunder i Australia, så den støtter kun valuten AUD.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!