Alternativ til å investere lokalt i Norge

Ludvig
11.03.2022
363 Visninger
Alternativ til å investere lokalt i Norge

Uansett om du ønsker å investere i kryptovaluta eller en annen form for investering, forbinder mange dette med noe internasjonalt. Kryptovalutaene kommer fra rundt om i verden og de store selskapene er også fra andre land enn lille Norge. Det er derimot ikke slik at alle investeringsmuligheter kun finnes utenlands. Her ser vi nærmere på hvordan det er mulig å støtte mer lokalt i Norge og norske bedrifter ved hjelp av investeringer.

Norsk kryptovaluta

Når det kommer til kryptovaluta er ofte alternativ som Bitcoin, Ethereum og Altcoins de største aktørene. Det er disse vi hører mest om og som er internasjonalt kjent. Men visste du at det også finnes norske alternativ for kryptovaluta?

Blant annet er kryptovalutaen IOTA som ble lansert i 2017 grunnlagt av et team som består av en nordmann. Allerede i 2015 begynte nordmannen David Sønstebø å lage denne kryptovalutaen sammen med tre andre menn. Valutaen fikk enorm respons og var faktisk verdt hele 78 milliarder kroner på et tidspunkt. Det kan godt være flere nordmenn som holder på å utvikle en kryptovaluta fra nettopp Norge. Blant annet har den norske Ethereum-utvikleren Jon Ramvi tanker om utviklingen til kryptovaluta, som du kan lese om her: https://www.kode24.no/artikkel/norsk-ethereum-utvikler-forklarer—kryptovaluta-bare-et-nodvendig-onde-for-blokkjeden/75051492

Derfor velger mange norsk kryptobørs

Norske firma på Oslo børs

I tillegg til kryptovaluta, er det også populært å investere i fond og aksjer. Her er det også mulig å søke ut norske alternativ, med norske firma som er børsnoterte. Ved å handle på Oslo børs, støtter man både det norske børsmarkedet og norske bedrifter. Her er det mulig å kjøpe aksjer fra store og kjente firma i Norge, som Equinor, Aker og Norsk Hydro.
Spesielt Equinor er en favoritt som ofte trekkes fram. Du kan lære mer om investering i Equinor aksje her: https://live.euronext.com/nb/product/equities/NO0010096985-XOSL. Uansett om man går for en stor bedrift som dette, norske banker eller mindre bedrifter, finnes det mye å investere i også i Norge. Dermed er det ikke nødvendig å søke ut kun store internasjonale firma som Apple, Alphabet osv.

Invester i eiendom og lokale bedrifter

Sist, men ikke minst, er det selvfølgelig mange muligheter for å investere mer lokalt. Dette kan gjøres ved å blant annet investere i bolig i Norge eller andre mindre og mer fysiske bedrifter rundt om i landet. Disse investeringene er mer fysiske og forbindes gjerne med tradisjonelle banklån og nedbetalinger, men det er ingenting som stopper deg fra å bruke blant annet oppsparte kryptomidler til disse investeringene. Ved å finne riktige aktører eller ta ut investeringer på rett tidspunkt, kan man «konvertere» kryptoinvesteringene sine i fysiske eiendeler av verdi – som bolig i Norge: https://www.investikon.no/investere-i-bolig-eller-fond/

Som vi kan se er det ikke slik at man må utenlands for å investere verken fysisk eller digitalt. Dermed finnes det mange muligheter for nordmenn som ønsker å investere i både krypto, aksjer og fysiske verdigjenstander, men holde det mer lokalt og nasjonalt. I tillegg er det verdt å nevne at selv om mange kryptovalutaer og aksjer gjerne ikke er norske, finnes det i dag mange norske plattformer og nettsider for handel. Slik kan man kjøpe og selge uten å måtte forholde seg til engelsk eller andre språk med forvirrende uttrykk og utfordringer.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!