Chainlink

Ludvig
31.10.2022
501 Visninger
chainlink

I dagens marked finnes det mange populære prosjekter som er basert på samme teknologi som kryptovaluta. Chainlink er et av disse prosjektene.

Chainlink er et av de første nettverkene hvor det er mulig å integrere sentraliserte kilder og smartkontrakter. I tillegg er Chainlink et av de største nettverkene som tillater dette.

I årene som har gått siden lansering har nettverket fått mye oppmerksomhet fra store leverandører innenfor for eksempel dataindustrien. Leverandører som Aplha Vantage, Brave New Coin og Huobi har latt seg imponere av Chainlink sitt idé.

I denne artikkelen skal vi bli litt bedre kjent med Chainlink, for her er det mange spørsmål som trenger et svar. For hva er egentlig Chainlink, og hva er det som påvirker Chainlink kursen? Det er sikkert også mange som lurer på om Chainlink er en god investering, og eventuelt hvordan man investerer i det. Alt dette vil du finne et svar på her!

En fin video som viser hva Chainlink er med animasjoner:

Hva er Chainlink?

Hva er Chainlink? Det er det første vi skal gi deg en god forklaring på. Chainlink er et begrep som hører hjemme i kryptoverdenen, men begrepet i seg selv kan være litt forvirrende. Det har vi naturligvis full forståelse for. Hvis Chainlink er et begrep som forvirrer deg, så er det bare å lese videre.

Chainlink er først og fremst et desentralisert nettverk. Nettverket har hovedsakelig to formål, og det er å skape en måte hvor blokkjeder kan komme i kontakt med hvilken som helst API-er, og gjøre det mulig å sende betalinger hvor som helst.

I praksis kan Chainlink beskrives som en type programvare som fungerer som et slags mellomledd. Chainlink gjør det mulig å integrere to andre (forskjellige) programvarer slik at de kan samarbeide. Uten dette «mellomleddet» hadde ikke de to programvarene klart å få til et fungerende samarbeid.

Chainlink mynter

I forbindelse med Chainlink nettverket blir du introdusert til et annet begrep, og dette begrepet er LINK. Men hva er LINK? LINK er en kryptovaluta som er utviklet spesielt for bruk på Chainlink nettverket.

Når LINK ble utviklet var det med en spesifikk ting i tankene – at denne kryptovalutaen skulle brukes til å finansiere prosjekter og lignende.

Etter lanseringen skjedde det imidlertid noe utviklerne sannsynligvis ikke hadde sett for seg, og det var at myntenes verdi føk i været. Årsaken til det var at Chainlink ble sett på som et revolusjonerende prosjekt som staket vei for kryptovalutaen.

Chainlink kurs

Hvis du skulle investert i Chainlink akkurat nå, så hadde en mynt kostet deg 67,95 norske kroner. Det betyr at dette nødvendigvis ikke trenger å være en kjempedyr investering – med mindre du ønsker å eie flere millioner av den.

Kryptovaluta er kjent for sin volatilitet, og Chainlink er intet unntak. Det betyr at Chainlink er en volatil kryptovaluta. I praksis viser dette begrepet til at prissvingningene på Chainlink er store. Prisen endrer seg hele tiden, i verste fall kan det være fra sekund til sekund.

Det er imidlertid viktig å huske på at prissvingningene skjer med utgangspunkt i ulike faktorer. Det er flere faktorer som spiller en viktig rolle i forbindelse med prisutvikling og kryptovaluta. La oss ta en nærmere titt på noen av disse faktorene:

  • Etterspørsel – LINK myntene styres av etterspørsel i svært stor grad. Hvis etterspørselen er høy, vil prisen vanligvis øke, fordi flere ser at det er større sannsynlighet at en eventuell investering vil føre til høyere avkastning. Men interessen kan dale like fort som den steg, og det vil også føre til konsekvenser for prisen.   
  • Tilbud – Tilbudet handler om hvor mange mynter det er mulig å få kjøpt. Hvor mange mynter som er i omløp, med andre ord. Av LINK kan det produseres totalt 1 milliard – det er en grense utviklerne bestemte seg for når de utviklet LINK. I skrivende stund er det bare ca. halvparten av dette som er produsert, så LINK er en kryptovaluta som fremdeles kan produseres ved behov. Jo større tilbudet av kryptovalutaen er, jo lavere blir prisen.
  • Resten av markedet – Det kan imidlertid lønne seg å følge med på resten av markedet også, og ikke bare LINK. Resten av kryptomarkedet er nemlig en viktig faktor i forbindelse med hvordan prisen for LINK mynter utvikler seg, for det er ikke uvanlig at ulike kryptovalutaen følger hverandre. Hvis Bitcoin og Ethereum, som er blant markedets største og mest populære kryptovalutaer synker, så er det svært sannsynlig at resten av markedet sakte, men sikkert vil følge etter.  

Er Chainlink en god investering?

Mange lurer nok på om Chainlink og LINK mynter vil være en god investering. Her kan vi imidlertid bare påpeke det mest åpenbare, som er at det er vanskelig å si hvordan Chainlink og LINK kursen kommer til å utvikle seg etter hvert som tiden skrider frem.

Chainlink og LINK er et interessant investeringsobjekt i enkelte situasjoner. Det kan altså godt hende at daytradere vil anse Chainlik som en god investering – og her har vi naturligvis ingen innvendinger.

Vi vil dog ikke gå så langt å si at Chainlink ikke er en god investering, men det er veldig viktig at alle og enhver som driver med investering på denne måten setter seg inn i hvordan det faktisk fungerer og lærer seg å se risikofaktorene i en slik prosess.

Slik investerer du i Chainlink

Vurderer du å investere i Chainlink og LINK mynter? Da vil særlig denne delen av artikkelen være interessant for deg. Å investere i Chainlink er veldig enkelt.

For å benytte seg av Chainlink nettverket trenger du naturligvis en bruker på nettverket. Men aller først er du nødt til å skaffe deg LINK mynter som gjør det mulig for deg å bruke programvaren.

Å skaffe seg LINK mynter er veldig enkelt. Denne prosessen består av noen få, svært enkle trinn. Her er en liten oversikt som viser hva du er nødt til å gjøre:

  1. Finn en handelsplattform, og opprett deg en bruker.
  2. Verifiser kontoen din, og sett inn penger på kontoen.
  3. Finn investeringsobjektet du ønsker å investere i, som i dette tilfellet vil være LINK mynter.

Bestem deg for mye du vil handle for, og trykk «Kjøp» eller «Åpne handel» (kan variere med utgangspunkt i hvilken handelsplattform du benytter deg av.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!