Ethereum – lavere kurs har vi ikke sett på et halvt år

Ludvig
12.03.2022
450 Visninger
Ethereum - lavere kurs har vi ikke sett på et halvt år

Det er ikke til å stikke under en stol at kryptokursen har hatt en uønsket kursutvikling de siste månedene. Pilene har nemlig pekt nedover til tross for at man naturligvis ønsker at de skal peke oppover.

Som første kryptovaluta på markedet, er det kryptovalutaen Bitcoin som i veldig stor grad spiller en avgjørende faktor når det gjelder kursutviklingen. Gang på gang har vi sett at når Bitcoin opplever kursfall, så følger de andre kryptovalutaene etter.

Det gjelder for eksempel kryptovaluta Ethereum, og i skrivende stund er det bare to uker siden vi opplevde at kursen på denne kryptovalutaen var på det laveste nivået vi har sett på et halvt år. I denne artikkelen skal vi ta en litt nærmere titt på dette!

Hva er Ethereum?

I likhet med Bitcoin, er Ethereum en form for kryptovaluta. Kryptovaluta er et digitalt betalingsmiddel. Konseptet kryptovaluta tok verden med storm i 2009. På dette tidspunktet var kryptovaluta mer eller mindre synonymt med Bitcoin, da det var den eneste valutaen.

Men Bitcoin er langt ifra perfekt, og det var en rekke utviklere som delte denne oppfatningen. For å være litt mer spesifikk, teknologien som Bitcoin bygger på håndterer bare et begrenset antall transaksjoner på én gang.

Dette førte til at utviklingen av det som i dag regnes som verdens nest største kryptovaluta, Ethereum, som ble lansert i 2015. Kun slått av Bitcoin, men det kommer naturligvis ikke som noen overraskelse.

Kanskje et riktig tidspunkt å kjøpe på?

[etoro]

Ethereum vs. Bitcoin

Som de to første kryptovalutaene på markedet, så har Ethereum og Bitcoin veldig mange likheter. Dette er noen av likhetene deres:

  • Både Ethereum og Bitcoin er en del av et større blokkjedenettverk
  • Bitcoin bygger på en åpen kildekode, og det gjør også Ethereum.

Men det er også her likhetene slutter. Det er ingen hemmelighet at utviklerne av Ethereum har latt seg inspirere av utviklerne av Bitcoin, men de har litt ulike mål. Mens folk kan bruke Bitcoin til å lagre verdier, så er Ethereum-utviklernes mål litt mer omfattende: Alle apper skal desentraliseres!

Bitcoin vs. Ethereum – hvilken kryptovaluta er best?

Bitcoin først, Ethereum etter

Som nevnt innledningsvis er det ytterst sjeldent at de andre kryptovalutaene klarer å holde seg på et stabilt nivå når kursen på Bitcoin først faller.

Når dette skjer, så faller kursene som fluer. Bitcoin først, Ethereum (og alle andre) etter! Og det var dette som skjedde denne gangen også. Nedenfor skal vi ta en nærmere titt på hvor mye kursen på Ethereum falt i den aktuelle perioden.

Så mye falt kursen på Ethereum

I løpet av helgen for to uker siden falt kursen på Ethereum med svimlende 34 %. Dette er en utvikling som følges med noen dagers mellomrom, og i den aktuelle perioden lå kursen på 27 516 norske kroner på torsdag og 19 450 norske kroner påfølgende mandag. Med det sagt, så er den økt litt igjen nå!

Men dette er like fullt en tankevekker, da det er fort gjort å glemme at Bitcoin, Ethereum og de fleste andre kryptovalutaer kjennetegnes av en svært høy volatilitet. Lavere kurs har vi ikke sett i forbindelse med Ethereum siden sommeren 2021!

[etoro]
Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!