Kryptovaluta-prisene faller. Hvorfor?

Fredrick Awino
17.05.2022
343 Visninger

Kryptovalutaer i deres varianter fortsetter å få en lukrativ plass i hodet til spirende investorer. Investorer i dag fokuserer ikke nødvendigvis på de tradisjonelle aksjene, men ser utover til noe nytt, en slags ny opplevelse. Kryptovalutaen er en mulighet for slike eventyrsøkende investorer.

I dag er det mange samtaler rundt bitcoin, Ethereum, dogecoin, Binance coin, Litecoin eller andre varianter som på en eller annen måte gir dem en prestisjeplass i valuta- og investeringsmarkedet. Til tross for veksten i aksept som kryptovalutaer nyter godt av, er deres fluktuerende ytelse og følsomhet for globale trender alltid en kilde til bekymring. Du kan aldri forestille deg hva den neste store tingen som kommer til å skje i den globale scenen som vil få deg til å falle i kryptokursene .

Uten å nødvendigvis fremstille kryptovaluta som et vilt investeringsalternativ eller noe som ikke er verdt, er de nylige sjokkene de har vært vitne til en snakkis. Selvfølgelig forstår du at kryptovaluta som helhet fungerer på volatilitet i markedet, noe som er veldig uforutsigbart. Det kan være å nå et rekordhøyt nivå bare for at ting vil snu annerledes i neste. Det ville da være tillatt å si at krypto er en investering for høyrisikotakere som kan leke seg med fallende priser.

Hva kan være årsaken bak det?

Akkurat som alle andre eiendeler, er krypto et risikoaktivt. I utgangspunktet regnes de ikke som stabile eiendeler da de ikke lagrer verdi. Det er på grunn av denne grunnen at vi kan se at det generelle markedet selger seg ut. I løpet av de siste dagene har prisene på kryptovaluta falt, og en av hovedårsakene er at de er ustabile.

Virkningen av de fallende valutaene merkes globalt. Omtrent 40 % av Bitcoin-innehaverne tapte penger som de investerte i virksomheten. Dessuten har tapet av penger fått investorer til å selge sine eierandeler, og det er dette som forårsaker et fall i prisene.

Ulykkelig kryptofeil?

I mai ble Terra stoppet i rundt to timer. Før den ble lagt ned, hadde verdien av hver enhet falt til rundt 23 cent. Derfor antas det at det er den katastrofale fiaskoen som i stor grad har bidratt til kryptosalget.

Hvis kryptoene fortsetter å falle, vil det være flere nedganger som resulterer i tvangssalg, spesielt for de som har lånt for å kjøpe. For eksempel kan den nylig oppførte kryptoen i CoinMarketCap mislykkes til null. Man kan investere i krypto ved å bruke lånte penger tatt fra forbrukslån eller fra enkeltpersoner. Imidlertid kan dette problemet gjøre at noen av kryptoene anses som åpenbare svindel.

Traders velger tryggere alternativer

Krypto regnes som et gamble. For øyeblikket kommer falmingen i kryptokostnadene fra kjøperne som reagerer på tingene som finner sted i grensen til det økonomiske systemet. I et tilfelle hvor lagermarkedet snubler, blir de fleste av kjøperne tvunget til å overføre pengene sine til mindre farlige investeringer som USAs statsobligasjoner.

Bitcoin-kjøperne veier ulike investeringsvalg og overfører pengene sine senere tilbake til der de startet fra. I november i fjor handlet Bitcoin for 69 000 dollar, men analytikere har spådd at den kan falle til så lite som 25 000 dollar de neste månedene. Det er svært små sjanser for at det kan stige opp.

Tap på billioner dollar

Tidligere har tradere tapt så mye penger mens de handlet i kryptovalutaer. Dette betyr imidlertid ikke at kryptoene ikke kan stige igjen. Kryptoene vil stige i fremtiden som de har gjort tidligere. Tapene har imidlertid en negativ innvirkning på traderne fordi de tror at de kan tape penger på grunn av tumlingen når de bestemmer seg for å investere i kryptovalutaer som Bitcoin.

Mainstream adopsjon henger etter

De fleste er enige om at kryptovalutaer har vokst seg høyere med årene når det gjelder finansielle tjenester. Dessuten har de fleste av investorene kjøpt bitcoins ved hjelp av Robinhood og Cash App. Globalt har de fleste selskaper akseptert at forbrukerne deres bruker bitcoin som en måte å betale for tjenester og varer. Dessuten anså El Salvador det som et lovlig betalingsmiddel.

Vi må også være enige om at innføringen av Bitcoin som en form for valuta ser ut til å ta lengre tid. Siden den ble vedtatt over ti år, anser noen regjeringer den fortsatt ikke som lovlig. Det er i utgangspunktet sett på som en vent-og-se-modus.

Intens volatilitet

Kryptovolatilitet er faktisk salgsargumentet fordi jo bedre en investor er til å overvåke trender, jo større er sjansene for å få en superprofitthandel. Men når volatiliteten er så drastisk og kaotisk, blir hele markedet for uforutsigbart. Dette er hva krypto har gjennomgått i den siste tiden som vekker spørsmål om deres pålitelighet som en neste investeringsgrense.

Nylig økte Federal Reserve rentene med omtrent en halv prosent. Til gjengjeld svarte Wall Street med høye gevinster i aksjemarkedet. En dag senere snudde investorene i kryptomarkedet markedet og sendte til og med markedene til det som regnes som et dykk. Det er denne prosessen som falt prisene på kryptovalutaer.

De siste dagene har kryptovalutaer hatt en trend i aksjemarkedet. De fleste tror at krypto som Bitcoin ikke gjør det så bra fordi prisene har redusert. Reduksjonen er en ulempe fordi den får flere til å selge krypto.

Bitcoin antas å sitte fast hovedsakelig i sideveis sirkel. Problemet gjør at tradere ikke har tillit til å investere i krypto. Selv om det er langsiktig potensiell verdi, må man fortsatt tåle denne volatiliteten.

Krypto er for tiden knyttet til aksjer

De fleste av individene som har investert i kryptovaluta tror at krypto, som Bitcoin, bare er en ny versjon av gull. Det er bare det at det for øyeblikket er i en digital æra. I markedet for kryptovaluta ser det imidlertid ikke ut til å bli ansett som en flyktig eiendel . Dessuten anser folk det ikke som en pålitelig kilde for å lagre verdier i tilfelle økonomisk usikkerhet.

Historisk sett har gull hatt et omvendt forhold til aksjekurser. Selv om aksjekursene på gull har sunket, er prisene fortsatt opp med rundt 3%. Dessuten er salgspresset hovedsakelig drevet av frykt for høye inflasjonsrater i USA.

Derfor inkluderer de tingene som har påvirket markedsprisene på Bitcoin høye renter, Ukraina-krigen og inflasjon. Derfor går prisene på kryptoene ned på grunn av den negative økonomiske påvirkningen. Det er bare menneskene som investerte i kryptoene tidligere som har gjort et drap. Dessverre har markedet for tiden en historie med høy volatilitet, og det er ikke dette investorene ser etter, tatt i betraktning de usikre markedsforholdene.

Intern styring

Kryptonettverkene overholder ikke et sett med statiske regler. Utbyggerne har tilpasset prosjekter basert på at samfunnet tar dem i bruk. Noen av tokenene, statlige tokens, gir innehaverne sine medbestemmelse i prosjektets fremtid, inkludert måten et token blir brukt på eller til og med utvunnet. Når man gjør endringer i token-styring, må derfor interessentene ha konsensus.

Kryptoprisene går ned siden de fleste investorer elsker stabile mynter. Selv om det kan være flyt i driften, liker investorer akkurat den djevelen de kjenner. De elsker ting de tror på, ikke det de ikke vet. Dessuten, i stabil styring, hvor ting er vanskelig å endre, er det å tilby stabile priser alt som trengs av handelsmenn.

Konkurranse på tvers av kryptovalutaer

For tiden finnes det flere kryptovalutaer, med nye tokens og prosjekter som lanseres daglig. Selv om inngangsbarrieren er lav, er utvikling av en levedyktig kryptovaluta avhengig av å utvikle et nettverk for kryptovalutabrukere. Derfor er det som bør skje å jobbe mot å bygge et nettverk som begrenser konkurransen.

Forfatter Fredrick Awino