Slik kan du kjøpe kryptovaluta i Norge

Ludvig
29.09.2022
533 Visninger
kjøpe kryptovaluta

Kryptovaluta er desentraliserte og digitale penger som har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Mange er interesserte i å investere i kryptovaluta. Dette kan både være forid man har troen på kryptovalutas bruk og viktighet i fremtiden, og fordi man har sett store prisøkninger gjennom tidene, som har tjent noen godt.


Før man kan investere i kryptovaluta, så er det et par ting man må få med seg og lære først. Vet du for eksempel hva blokkjede teknologien er, og hvordan du kan finne ulike typer kryptovaluta? I tillegg må du vite risikoen som følger med når du begynner å investere i krypto. Husk også å sjekke etter banker som godtar krypto kjøp, og som lar deg investere med pengene dine, og få utbetalt eventuelle krypto gevinster.

Hvor kjøper du krypto?

For å kunne komme i gang med krypto kjøp, så må du først finne ut hvor det er du kan kjøpe det. Det finnes mange såkalte krypto børser, som er egne steder som tilbyr kjøp og salg av kryptovaluta. Ettersom kryptovaluta er desentraliserte, og ikke blir kontrollert av en nasjonal bank eller annet finansielt institutt, så kan man ikke blande investering av kryptovaluta med andre investeringer som aksjer eller fond, og derfor har man en egen plattform for det.

Det finne mange krypto børser, og  når du velger en så er det viktig at du ser etter børser som er trygge, godt utviklet og tilbyr kjøp av de kryptovalutaene du er interessert i. Det kan være smart å velge en av de store og populære børsene som har eksistert i en lengre periode.

Valg av kryptovaluta

Når du har funnet ut hvor du vil kjøpe kryptovaluta, så kan du sette i gang med å opprette en bruker på siden. Dette kan ta et par dager, ettersom informasjonen din skal verifiseres og godkjennes før du kan begynne å kjøpe. I mellomtiden kan du lese deg opp på hva kryptovaluta er, og hvilke ulike typer det finnes. I dag kan du kjøpe tusenvis av kryptovaluta, og de ulike varierer litt i hva de kan, og hvor verdifulle de er. Prøv gjerne å se om du kan finne en kryptovaluta du tror kommer til å bli mer verdifull i fremtiden, og som bruker teknologi du synes virker spennende å lære mer om.


Når brukeren din på krypto børsen er klar, så kan du logge deg på, og knytte til en betalingsmetode. Deretter kan du ta en nærmere titt på kryp valutaene de tilbyr, og bruke verktøy for å analysere dem. Når du er klar for å kjøpe finner du frem til den gjeldende kryptovalutaen, og bestemmer hvor mye du har lyst til å kjøpe for. Gjennomfør transaksjonen, og vipps, så eier du kryptovaluta.

Konklusjon

Det er med andre ord ikke særlig vanskelig å faktisk kjøpe kryptovaluta i Norge, men selve prosessen krever tid ettersom du må lære tilstrekkelig om kryptovaluta generelt, go særlig om den du har lyst til å kjøpe, før du investerer. Da vil du redusere risikoen for store tap, til tross for at man aldri kan være helt sikker på slike investeringer. Kryptovaluta er nemlig kjente for å veksle stort i pris på kort tid, noe som er en fordel når det går oppover, men en stor ulempe om verdien til kryptovalutaen du eier synker mye. Da er det ekstra viktig at man er kjent med markedet, og klarer å analysere seg frem til en mulig forutsetning for fremtiden. Husk også å sette deg inn i hvilke regler det er i Norge når det kommer til beskatning av krypto gevinster, før du går i gang med å kjøpe.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!