Dele kryptovaluta lommebok, en vill idé?

Fredrick Awino
09.05.2022
252 Visninger

Du, jeg og de er i den lange prosessen med å prøve å forstå hvilke muligheter kryptovaluta gir annerledes enn tradisjonelle papir- og metallpenger. Normale finansielle systemer, spesielt banker over hele verden, har en bestemmelse for folk å åpne en delt eller snarere felles konto. Det er alltid korrekte retningslinjer som skal følges for å åpne og drifte slike kontoer som å tildele underskrivere og være vitne til eventuelle transaksjoner.

In the growing world of cryptocurrency, the crypto wallet is what you would normally cal a bank account. It is here that acts as an operations base from where coins are stored and transacted. To have a crypto wallet, an investor chose a  preferred crypto exchange, opens the account and start the long process of dealing in whichever coins of choice.

Sensitiv informasjon om kryptolommebok

Uansett hvilken kryptovaluta man velger å handle med, er den digitale lommeboken der aktivitetene med salg og kjøp foregår, svært sensitiv. Akkurat som et vanlig banksystem vil bankene alltid kreve at du som kunde er veldig nøye med kontoer og PIN-koder.

Følsomhetsnivået til bitcoin-lommebøker er enda mye mer enn en bankkonto fordi det ikke er noen tredjepart som en bank som kan gripe inn dersom tilgangskodene dine skulle bli kompromittert. Hver kryptovaluta-eier er utstyrt med en privat nøkkel som er svært vanskelig å gjette på hodet . Den private nøkkelen genereres tilfeldig.

For å være brutalt ærlig og rett opp, mister du kryptolommebokens private nøkkel og det er slik du glemmer investeringen din. Var det for kryptisk? Jeg antar ikke. Det er de private nøklene som holder deg utelukkende i kontroll over myntene dine. Så denne private nøkkelen må til enhver tid forbli «under lås og slå» hele tiden fordi å la noen andre få vite det er akkurat som å gå nedover gaten med rent gull åpenlyst på hendene uten sikkerhet.

Hvorfor er din private lommeboknøkkel viktig?

Hjernen bak hvilken som helst kryptovaluta som er tilgjengelig i markedet i dag, var å omgå behovet for en bankinstitusjon. Derfor har du som investor en direkte interaksjon med myntene dine som distribueres offentlig til andre investorer som du som er i den blokkjeden.

Uten å få det til å se komplisert ut, kan enhver annen person som har kryptoeierskap langs samme blokkjede se kontobeholdningen din. Det er både en offentlig nøkkel som matches eller genereres i forbindelse med en privat nøkkel.

Whenever a transaction is initiated in your crypto wallet, there is a need for extra proof that it is really you on that end. It is at this point that you have to key in the private key to authenticate the transaction. So, the private key is not anything you may wish to compromise at all.

Så kan vi dele en kryptolommebok?

En kryptolommebok i seg selv kan ikke nås med unntak av den riktige private nøkkelen. Så å si kan vi teoretisk konkludere med at lommeboken i seg selv ikke holder myntene, men er en inngangsport for deg til å få tilgang til myntene dine. Den matematiske signaturen gir et ekstra lag med sikkerhet for å beskytte ditt kryptoeierskap.

Det er mulig å ha en delt kryptolommebok. Det eneste er at alle de private nøklene vil bli likt til den samme lommeboken. Som person som har registrert seg hos kryptobørsen bestemmer du hvor mange nøkler som skal knyttes til lommeboken. Du må også bestemme hvor mange av de private nøklene knyttet til lommeboken som skal være nødvendige for å godkjenne en transaksjon.

Ta deg tid til å vite mer om hvordan du setter opp en delt kryptovaluta-lommebok . Ved å bestemme deg for å ha en delt lommebok, aksepterer du personlig ansvar for mulige risikoer det kan medføre. Siden det ikke er noen bankinstitusjoner som kan løse eventuelle tvister eller tap du måtte pådra deg, forblir det et frivillig valg for de private lommeboknøklene og risikoen også.

Forfatter Fredrick Awino