Enkle feil som risikerer kryptoinvesteringen din

Fredrick Awino
10.05.2022
220 Visninger

Å investere eller handle i kryptovaluta av noe slag er en risikabel affære. Det spiller ingen rolle om du investerer i bitcoin, Ethereum, dogecoin eller hvilken som helst av dem som kommer med mål eller risiko. Du har sikkert lest historier om folk som mistet hundrevis av bitcoins i en enkelt transaksjon som forteller hvor risikabelt det er å begi seg ut på kryptomarkedet.

Nesten alle som tar den dristige beslutningen om å sette pengene sine i kryptoinvesteringer eller handel blir presset av ønsket om å få det stort. Selv med risikoen bak deg, er appetitten for å tjene formuer svært overbevisende.

På vei til å få den mest misunnede kryptorikdommen, lønner det seg å virkelig kjenne landminene. Du vil ikke være et annet tilfelle av Stefan Thomas som mistet sin private bitcoin-lommeboknøkkel og måtte slite med å finne en måte å få tilgang til sine 7002 bitcoins.

1. Mistet kryptolommeboknøkler

Kryptolommeboknøkkelen din er det som kvalifiserer deg som eier av myntene på den kontoen. Det er dine private nøkler som vil være nødvendig for å godkjenne en transaksjon for å forhindre at uautorisert aktivitet finner sted på kontoen din. Det som gjør din private nøkkel til et must å beskytte, er at den ikke kan tilbakestilles.

Folk er vant til vanlige kontoer hvor det alltid er en mulighet for å tilbakestille PIN hvis du ikke husker det. Skulle ting gå galt og du mister dine private lommeboknøkler, er det undergang for kryptoinvesteringene dine. Så mange mennesker har vært ofre for å miste nøklene sine, og det er aldri morsomt.

2. Holde alle kryptoinvesteringer på nett

Å ha alle bitcoin-eierskap i én lommebok er fristende og mange mennesker lett for det. Den enkle tilgangen til slike midler på bare én konto gjør det mer attraktivt, men du må tenke deg om to ganger. Når kryptolommeboken holdes på nett mens den er lastet med mynter, starter risikoen for nettangrep og hacking .

For å unngå denne typen risiko forbundet med kryptotap, anbefales det at du enten vurderer å dele bitcoins på tvers av flere lommebøker på nettet, ha en separat offline lommebok eller bruke begge strategiene. Kryptovalutatransaksjonen foregår online; det er gitt, men myntene dine bør ikke være online for lenge.

3. Feil ved overføring av kryptoaktiva

Kryptovalutaer kan overføres fra en lommebok til den neste akkurat som vanlige banktransaksjoner. Men i stedet for å ha en bankkonto i dette tilfellet, vil du bruke mottakerens lommebokadresse for å sende pengene. I tilfelle du feilaktig eller bare uforsiktig oppgir feil lommebokadresse .

I kryptovalutablokkjeden kan ikke transaksjoner reverseres når de først har blitt riktig igangsatt. Det betyr at transaksjonen vil bli gjennomført selv om du oppdager en feil ett sekund etter at du allerede har godkjent transaksjonen, vil du ikke kunne gjøre noe for å redde situasjonen. Du kan være heldig at kryptogruvearbeiderne prøver å returnere pengene dine, men i de fleste tilfeller fungerer ikke dette.

4. Unnlatelse av å sette opp stop-loss-funksjonene i kryptohandel

Krypto-børser lar investorene sette grenser for transaksjonene deres skal løpe. I denne planen setter en investor bevisst det digitale systemet for kryptohandel for å unngå å tape penger. Så metrisene vil varsle deg om å handle raskt for å unngå tap.

Handel med kryptovaluta utnytter etter sin natur volatiliteten i markedet. Etterspørselen og tilbudet av kryptovaluta endres hvert annet minutt, og det er grunnen til at investorer fortsetter å overvåke markedsytelsen på grafer hele tiden. Noen ganger kan markedet oppleve en konsekvent nedgang som betyr at investorenes kryptovalutainvesteringer taper verdi. Stop loss-funksjonen i kryptohandel vil overvåke gjennom algoritmer for å varsle deg når det er viktig å handle og unngå tap.

Bortsett fra å hjelpe deg med å unngå alvorlige tap på kryptoinvesteringene dine, lar stop loss-ordren også investoren vite når markedet er høyt nok til å signalisere høy avkastning. Så funksjonen til stop loss er å holde verdien av investeringene dine innenfor et gitt område av markedsforhold – vi kan kalle dette et trygt handelsområde.

Forfatter Fredrick Awino