Vil du miste kryptovalutaen din under krigen mellom Russland og Ukraina?

Fredrick Awino
29.04.2022
348 Visninger

Russland-Ukraina-krigen har virkelig tatt en toll på livene til mange, spesielt ukrainerne. Men effekten merkes ikke bare på krigsstedet alene, den har sendt sjokkbølger veldig mange mil unna – så langt som Australia. Men hvordan? Bare forestill deg en kryptovaluta-investor som legger alle sparepengene sine i krypto med høye forhåpninger om å samle inn formuer som mange mennesker gjør. Det var aldri klart hvordan krigen ville påvirke virtuelle valutaer.

Ukraina-Russland-krigen og kryptobekymringer

Krigen mellom Ukraina og Russland har fremkalt et viktig samtaleemne om aktive kryptoinvestorer så vel som de som ser på satsingen. Spørsmålene grenser til kryptos viktigste salgsargument som en global valuta som ikke er knyttet til noen statlig myndighet. Så en investor vil lure på hvem som vil redde kryptoinvesteringene fra å gå i vasken dersom krigen skulle påvirke verdien deres. La oss fordøye fakta om sannsynlige scenarier med krypto under og etter krigen.

Volatilitet av krypto på grunn av Russland-krigen i Ukraina

Volatiliteten til enhver kryptovaluta er essensen av dens verdi som eiendel. Denne volatiliteten er et resultat av aktuelle saker som skjer over hele verden, som krigen mellom Ukraina og Russland. Faktisk utløste bare spekulasjonene om at det var en mulighet for at Russland skulle invadere Ukraina turbulensen i kryptomarkedet.

Av frykt og ren overflod av forsiktighet, gikk investorer i krypto til handling som førte til nedgang i verdien av bitcoin og Ethereum. De to valutaene har vært i et stigende momentum siden den gang, men ingen kan trygt si hvordan ting vil utvikle seg etter hvert som krigen eskalerer.

Russland bruker krypto for å unngå sanksjoner

Russland og noen av dets målrettede borgere har båret hovedtyngden av å ha invadert Ukraina. Europa, USA og deres allierte har gitt landet så mange sanksjoner ment å kutte president Putin til størrelse. Men spørsmål er ute på gata om krypto kan være en livredder for det rådvill Russland. Beklager, det vil ikke redde dem.

Cryptocurrency blockchain er et system som er forankret av komplekse algoritmer. Dette betyr at enhver transaksjon utført på kryptoblokkjede er sporbar. Ingen enhet kan prøve å overliste sanksjonene. I det usannsynlige tilfellet at systemet kan bli infiltrert, vil også kryptobørsene ha en plikt til å leve opp til sin etiske plikt. Det forventes at kryptovalutabørser er i høy beredskap for å profilere slike ondsinnede transaksjoner.

En annen grunn til at krypto ikke kunne redde Russland mot sanksjonene er at tilgjengelige mengder av slike digitale valutaer kan ikke støtte landets økonomi. Husker du for eksempel halveringen av bitcoins? Og den forhåndsinnstilte mengden preget i løpet av levetiden? Puh… Russland må bare finne andre måter å redde økonomien på, men ikke gjennom krypto.

Investering i krypto under krigen mellom Russland og Ukraina

Det høres kanskje for vågalt ut å snakke om muligheten for å investere i krypto i disse usikre krigstidene. Du har muligens en venn eller slektning som nå haster med å likvidere eiendeler i tilfelle de kan bli fanget eller miste verdi til krigen i Ukraina. Men vet du hva? De kan ha gått glipp av en realitetssjekk.

I begynnelsen av krigen mellom Ukraina og Russland var alt usikkert. Faktisk var det en vanvittig sjokkbølge sendt over børser og DOW registrerte dramatiske mønstre. Som alltid er aksjemarkedene svært følsomme for spørsmål som krig. Bitcoin og Ethereum mistet sin verdi drastisk, men har siden kommet seg overbevisende. Men er det riktig tidspunkt å investere i krypto?

Med kunnskapshatten er krypto en risikabel investering akkurat som alle andre, men verdien kommer fra volatilitet, det er veldig lett å bli forvirret. Ganske enkelt, jo mer flyktig, jo større er sjansene for å tjene formuer eller tape så mye. Hva så?

Vi er allerede 2 måneder inn i krigen mellom Ukraina og Russland og teller fortsatt. Allerede er det mulig å identifisere mønstre i ytelsen til store kryptoer i denne krigstiden. For eksempel har bitcoin og Ethereum skalert betydelig i verdi etter en innledende nedgang. Så dette kan være en pekepinn på at krypto muligens vinner terreng og trosser krigens herjinger. Alt en investor trenger å gjøre nå er å passe på og se mønstrene i løpet av de neste månedene før han bestemmer seg for å sette inn penger eller legge til flere eksisterende investeringer.

Fremtiden for kryptovaluta midt i krigen mellom Russland og Ukraina

Kriger i sin natur skaper nye ting, ødelegger noen eller omformer eksisterende. Ukraina-Russland-krigen vil utvilsomt endre mange ting. Som et resultat av krigen, for eksempel, har den russiske rubelen falt og ukrainsk hryvnia er heller ikke sparret. Ingen er sikre på hvor lavt krigen vil undergrave nytten av deres hjemmevaluta.

I dag er det et vanvittig aktivitetsnivå på de ulike kryptovalutabørsene . Folk ønsker å endre sine lokale penger til en valuta som lover å forbli relativt stabil selv under og etter krigen-kryptovaluta tilbyr dette alternativet.

Hvis det som skjer nå som folk i økende grad tillegger kryptovaluta mer verdi i krigstidspunktet, kan mer av slikt skje i fremtiden. I tilfeller der du i høy grad forventer et stort fall i verdien av din lokale valuta, er det kanskje det rette tidspunktet for å prøve kryptovaluta.

I tilfelle Russland på en eller annen måte lykkes med å bruke krypto for å unngå internasjonale sanksjoner som blir pålagt av vesten, vil dette sende mange sjokkbølger. Allerede må kryptovaluta håndtere utfordringer med å bli brukt som en alternativ valuta og sikkerhetsspørsmål om den. For eksempel har India, med sin store rikdom av teknologer, vært veldig på vakt mot krypto. En suksess, selv en smule ved at Russland bruker det for å unngå sanksjoner, vil bety undergang for kryptospredning fremover. la oss se på dette rommet og se hvordan krypto navigerer i stormen forårsaket av krigen mellom Russland og Ukraina.

Så kan du miste kryptoinvesteringen din?

Kanskje er det ennå ikke klart fra lesingen om du har en sjanse til å tape penger på Russland-Ukraina-krigen. Jeg har selvfølgelig allerede advart om mangelen på et enkelt svar på dette, så mye som det kan være sårt nødvendig.

Det enkle poenget er dette; cryptocurrency øker naturlig nok i volatilitet når enhver økonomi i verden opplever en risting. Husk at aksjemarkedene er avhengige av stabilitet og forutsigbarhet for å ha et klart bilde av hva som sannsynligvis vil skje neste gang. I tider med krig går alt og mye spekulasjoner skjer – dette forteller sannsynligvis hvorfor Bitcoin og Ethereum stupte først.

Som investor i kryptovaluta er den siste vakt du har mageinstinktet og risikoviljen. Du kan vinne vanvittig under krigsperioden slik det er nå, men tap kan også florere. Bare ta deg tid til å overvåke ytelsen til kryptoinvesteringen. Hvis du med rimelighet eller instinktivt føler at en ytterligere nedgang vil oppstå, gjør flyttingen. Det kan bare være nødvendig å avvikle eller overføre kryptoinvesteringene til deres mer stabile og forutsigbare aksjer.

Forfatter Fredrick Awino