Dogecoin

Ludvig
29.09.2022
476 Visninger
Dogecoin

Dogecoin er en kryptovaluta, og det hele begynte som en spøk. Det er Billy Markus og Jackson Palmer som utviklet Dogecoin i 2013, og det var den populære «doge»-memen som inspirerte dem på det aktuelle tidspunktet.

Jackson Palmer valgte etter en stund å trekke seg ut av prosjektet. Årsaken var at han ikke trodde at krypto hadde noen fremtid, og at spøken ikke var like morsom lenger. Etter det var det bare Billy Markus igjen.

Sjekk hvordan alt startet i denne videoen:

Det skulle imidlertid vise seg at Jackson Palmer tok feil. I skrivende stund har det gått 10 år etter at Dogecoin ble utviklet, og kryptovaluta har etablert seg som et godt betalingsalternativ. Dogecoin er også en av de mest populære kryptovalutaene som finnes, særlig etter at Elon Musk viste interesse for den.

I denne artikkelen skal vi bli bedre kjent med Dogecoin. Vi skal se litt nærmere på historien bak Dogecoin og hvordan kryptovalutaen fungerer i praksis. I tillegg vil vi fortelle deg hvorfor Dogecoin er en god investering.

Historien bak Dogecoin

Dogecoin ble som nevnt utviklet som en spøk. Billy Markus og Jackson Palmer lot seg inspirere av 2013s Doge-meme, og de ønsket å gjøre noe morsomt ut av det. Dogecoin skulle være en kontrast til det mørke ryktet til kryptovaluta, som hovedsakelig ble koblet til kriminelle og lignende.

Basert på Doge-memen begynte Markus og Palmer å utvikle en peer-to-peer digital valuta. Målet var at den skulle ha en rekkevidde større enn rekkevidden til Bitcoin. På dette tidspunktet var kryptovaluta fremdeles et ganske ukjent fenomen. Selv om Bitcoin hadde tatt verden med storm noen år tidligere, var det ikke så utbredt enda.

Historien til kryptovaluta generelt er på den måten relativt dyster. Billy Markus og Jackson Palmer ønsket å gjøre det de kunne for at industrien ikke skulle være fullt så seriøs. I tillegg ønsket de å skape avstand til kryptovalutaene som ble sett på som kontroversielle.

Dette resulterte i utviklingen av Dogecoin, som var klar til lansering den 6. desember 2013. Ordet om at det hadde blitt lansert en ny kryptovaluta spredte seg som ild i tørt gress, og i løpet av den første måneden hadde Dogecoin ca. 1 million besøkende!

Hvordan virker Dogecoin?

Dogecoin er utviklet med utgangspunkt i samme teknologi som Litecoin. Litecoin er som kjent en av de aller første kryptovalutaene som kom på markedet etter Bitcoin. Dogecoin er basert på Proof of Work-teknologi, noe som vil si at dette er en kryptovaluta som kan mines på samme måte som Bitcoin og Litecoin.

Det som skiler Dogecoin fra både Bitcoin og Litecoin, er at det er blitt satt et makstak på hvor mye Bitcoin og Litecoin som kan mines totalt. Det er ikke tilfellet hos Dogecoin, så dette er en kryptovaluta som kan mines på ubestemt tid.

I årene som har gått etter lanseringen av Dogecoin har man skjønt at dette er en kryptovaluta som kan brukes til mye forskjellige. Dogecoin brukes naturligvis i forbindelse med kjøp og investering, men kort tid etter lanseringen ble også Dogecoin involvert i veldedighet.

Derfor bør du investere i Dogecoin

Det er ingen hemmelighet at veldig mange har vært og er skeptiske til Dogecoin. Ikke bare Dogecoin, men kryptovaluta generelt. Det har ført til at man har stilt spørsmålstegn ved ulike aspekter, for eksempel hvor vidt Dogecoin er en god investering eller ikke. Rett og slett hvorfor bør man investere i Dogecoin?

Her er noen gode indikasjoner på om DiogeCoin er verdt å investere i:

Det er flere grunner til at du bør vurdere å investere i Dogecoin. Vi vil uten tvil beskrive Dogecoin som en god investering, og her er en liten oversikt over grunnene til hvorfor vi har kommet til dette standpunktet:

  • Dogecoin er en av de største kryptovaluta på markedet i dag.
  • Dogecoin er en svært populær kryptovaluta, både på grunn av sitt opphav (Doge-memen fra 2013), men også på grunn av at andre anerkjente personer har vist interesse for den, noe som har gjort at kryptovaluta har fått et relativt godt rykte.
  • Det er generelt veldig enkelt å kunne forutse hvordan prisbevegelsene for Dogecoin kommer til å være på kort sikt. Anerkjennelsen fra kjente personer spiller en viktig rolle i og med at dette fører til at prisen på Dogecoin stiger i veldig stor grad.
  • Den store interessen har gjort at ekspertene er svært positivt innstilte til Dogecoin. Fremtiden for Dogecoin ser dermed veldig lys ut – dersom vi skal tro ekspertene!
  • Kursen til Dogecoin er volatil. Det betyr at sjansen for gevinst på kort sikt er relativt god.

Slik kjøper du Dogecoin

Har du latt deg fascinere av Doge-memen på samme måte som Billy Markus og Jackson Palmer, samt at du sitter med en liten investor i magen? Da kan det hende at det er Dogecoin du skal investere i!

Å investere i kryptovaluta kan høres veldig vanskelig ut, og det kan «skremme» mange fra å faktisk gjøre det. Men når alt kommer til alt, så er det egentlig ikke så vanskelig som veldig mange tror.

Med god hjelp fra en handelsplattform, er det faktisk mulig å kjøpe Dogecoin kun ved å gjennomføre noen få svært enkle steg. Dette er stegene du må igjennom for å kjøpe Dogecoin:

  1. Aller først må du finne en handelsplattform som både tilbyr Dogecoin og som du liker. Det finnes mange handelsplattformer der ute, og derfor er det en god idé å bruke god tid på å finne en god handelsplattform.

  2. Når du har funnet handelsplattformen du vil handle hos, så må du registrere en konto på plattformen. I tillegg til å registrere deg kan det også hende at du blir bedt om å verifisere deg. Begge deler må gjøres for at du skal få tilgang til handelsplattformen.

  3. Etter at du har fått tilgang til handelsplattformen må du finne kryptovalutaen du vil investere i, som i dette tilfellet er Dogecoin.

  4. Når du har funnet kryptovalutaen din, Dogecoin, starter du handelen. Trykk på «handle» og les informasjonen som komme opp på skjermen. Deretter fullfører du handelen med å trykke på «Åpne handel». Og så enkelt som bare det har du altså kjøpt Dogecoin!
Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!