Uttak av dine bitcoininvesteringer og avkastning

Fredrick Awino
15.05.2022
398 Visninger

Så mange mennesker begynner med bitcoin-handel annenhver dag uavhengig av de delte meningene om det. Det er min gjetning at når du leser dette innlegget nå, kjenner du allerede noen som har tenkt på bitcoin-investering eller allerede er aktivt i det. Du vet også at bitcoin gir en ny form for investering så vel som et middel til rask konkurranse av nettbaserte transaksjoner, da det eliminerer behovet for en mellomliggende institusjon som en bank.

Selv om det ikke er en så komplisert prosess å komme inn i bitcoin-handel, er det kort tid etter sannsynlig at en investor har tjent nok penger til å ta ut penger eller bestemmer seg for å avslutte hele satsingen. Uansett hva som er grunnen til at en kryptoinvestor trenger å få ut penger, må man mestre hele prosessen med å gjøre disse digitale myntene om til likvide penger som du kan ta og føle på.

Noen Nuggets om bitcoins

Bitcoins fortsetter å få blandede reaksjoner fra folk som støtter, motsetter seg eller er likegyldige til det. Uansett hvilken side man tilhører, er realiteten at kryptovalutaene får større oppmerksomhet og nye investorer og tradere fortsetter å bli med i kampen hver eneste dag. For å si det mildt, høster folk i stor grad fra å våge seg på krypto, men det er også et kritisk antall som gråter stygt etter å ha pådratt seg tap. Ærlig talt, som enhver annen satsning, er blandede inntrykk om krypto ikke rart.

Kryptovaluta er stolt av å være en teknologi som fjerner vanlige byråkratier som plager tradisjonell fiat-valuta der banker er involvert. Som en optimist som har kastet hjertet sitt inn i krypto, krysses det alltid fingrene for at markedene vil vise seg å være gunstige nok til at rimelige marginer kan gis.

Ved å holde fast i håpet om at markedsfaktorer vil gjøre det mulig for deg å aktivt være i kryptomarkedet en stund, vil det alltid være behov for å flytte penger frem og tilbake fra krypto- til fiatvaluta.

Endre fiat-valuta til kryptovaluta

Folk har for det meste i nærmere seks årtusener blitt vant til trykte eller pregede penger. Denne typen papir- og metallpenger er det som omtales som fiat-valuta i økonomiske termer. Crypto som en ny aktør i valutamarkedet betyr at den må være knyttet til fiat-valutabeholdningen.

Den eneste måten en ny investor i krypto kjøper de første myntene på, er å lage en digital lommebok , sette inn fita-valuta og kjøpe mynter tilsvarende et bestemt beløp. Denne prosessen er ganske enkel og grei. I de fleste tilfeller har kryptobørser hver sin tydelige brukerveiledning for hvordan man kjøper krypto på sine plattformer.

Den vanligste måten å endre tradisjonelle penger til krypto på er på en kryptobørs ved å bruke penger på bankkontoer, debetkort og kredittkort. Denne informasjonen er vidt spredt der ute, og hver eneste kryptoinvestor du ser der ute som har gjort det stort i dette nye feltet utførte den samme transaksjonen på en gang

Det er verdt å kjenne til småstein og mørtel om å utføre ditt første kryptokjøp og lage en digital lommebok. Bevæpnet med denne informasjonen er den første veien mot å tjene formuer i krypto nesten godt slått.

Innløse kryptovaluta

Med fare for å bli kjedelig repeterende, la meg bare minne deg på at det unike med krypto er at det er digitale penger. Det å være digitale penger betyr at de har alle funksjonene til en valuta, men det er ikke mulig å ta ut dem i sin form når som helst.

Når du ser på de forskjellige grafikkene som er lagt ut der om bitcoin, ethereum eller hvilken som helst annen krypto på markedet, ser den så attraktiv ut for øyet. Faktisk får krypto en gylden glans med en fin gullfinish som ville vært veldig estetisk hvis det var mulig å bli trukket tilbake slik det er i det virkelige liv.

Du må gjennomgå et helt skifte i din mentale ramme bare hvis du vil forstå den digitale naturen til krypto. I tilfelle du er vant til å gå inn i en bankhall for å få penger utbetalt for deg av en teller, kan det hende du ikke kan få den gyldne bitcoinen eller den sølvfargede ethereumen som er på bildene som har definert dem på nettet. Disse bildene du ser er bare for å gi brukerne et mentalt bilde av hva valutaene er ved å relatere dem til det vi allerede vet.

Det er en mulighet for å endre bitcoins-beholdningen din til fiat-valuta som kan tas ut over skranke eller på en kassa. Uansett hvilken valuta du handler i, er det mulig å ta tilbake pengene dine fra handelsplattformene og sette dem tilbake på bankkontoen eller ha dem i likvide penger.

Prosess for å innløse kryptovalutabeholdningen din

Det er to måter å tjene penger på bitcoins: å selge dem for kontanter eller ta dem ut direkte fra handelsplattformen. Beslutningen om hvilken av de to metodene som passer deg varierer avhengig av individuelle realiteter.

Det er ikke noe utenom det vanlige resonnementet at du kun kan selge dine bitcoins for kontanter når det er noen som vil og kan betale et rimelig beløp tilbake. Kostnadene involvert i prosessen med å ta ut bitcoin sammenlignet med salg til aktive kunder kan også være en faktor som spiller inn.

Uttak av bitcoins gjennom en børs

Utbetaling av krypto via en børs, også kjent som meglere, er en vanlig måte investorer kan likvidere sine beholdninger. Prosessen er ikke så komplisert fordi utvekslingsplattformen vil gi deg en trinnvis veiledning frem til når transaksjonen er fullført. Du må være sikker på at transaksjonen er tilstrekkelig beskyttet mot å bli overtatt av svindlere.

En liten ulempe eller snarere hva du kan forvente er at et transaksjonsgebyr vanligvis vil bli belastet, pluss at det kan ta et par dager (opptil en uke) å få pengene satt tilbake til kontoen din.

Her er den korte prosessen for å utbetale bitcoin-investeringene dine gjennom en megler. Velg en kryptobørs du vil bruke til å selge kryptobeholdningen din. En vanlig utveksling er Coinbase eller Kraken.

  • Velg børsen, hvor mye bitcoins du trenger å selge.
  • Pengene vil bli utbetalt til bankkontoen din i løpet av et par dager etter at transaksjonen er godkjent.
  • Utbetalingen kan bare gjøres til samme fiat-valutabankkonto som du først kjøpte bitcoins til.

Å ta ut bitcoin på en børs fremstår som den enkleste måten i dag. Som bitcoin-innehaver bør du individuelt sørge for at din valgte megler ikke bryter fastsatte lover når du fullfører prosessen med å ta ut myntene . Coinbase er stolt av å være den mest populære meglerbørsen i dag.

Peer-to-peer-uttak av bitcoins

Å utbetale bitcoins gjennom en peer-to-peer-prosess er en rask måte å likvidere myntene dine. Det er forskjellige plattformer i dag som lar peer-to-peer-uttak av bitcoins inkludert Paxful, Localbitcoins og Bisq.

Når du tar ut bitcoinene dine via peer-to-peer-plattformer, er det noen viktige hensyn som bør skille seg ut. Du kan ikke så hensynsløst forvente at P2P-transaksjonene vil fortsette uten noen utfordringer, og det er derfor du bør gjøre følgende;

  • Når du bruker kontantinnskudd, be kjøperen om å sette inn et tilsvarende beløp som bitcoin-verdien din på en bekreftet bankkonto. For å gjøre denne prosessen fri for problemer, be kjøperen om å dele ID-bevis og betalingsbevis med deg. Inntil og med mindre disse kritiske detaljene er trygt hos deg, ikke slipp bitcoins.
  • Når din kollega bestemmer seg for å gjøre en bankoverføring, må du også be kjøperen om å dele ID-beviset med deg. Du vil bare ta skrittet for å frigi bitcoins til kjøperen når de overførte midlene allerede har truffet bankkontoen din. Det er ingen hast med å fullføre prosessen før alt er trygt og du er trygg.
  • Et annet alternativ som kan se litt manuelt ut, er å ha en en-til-en-avtale med kjøperen og han overleverer kontantene til deg og deretter fullfører transaksjonen der og da. I dette tilfellet går alle unna med tillit til at verdien har blitt utvekslet og at det ikke kan oppstå noen apeforretninger overhodet.
Forfatter Fredrick Awino