Nintendo interessert i NFT og Metaverse

Ludvig
16.03.2022
356 Visninger
Nintendo interessert i NFT og Metaverse

I oktober 2021 kom nyheten om at Facebook bytter navn. Det fikk mange til å sperre opp øynene. Facebook kan da ikke bytte navn? Facebook har jo vært navnet til nettsamfunnet som vi elsker å hate og hater at vi elsker i nesten to tiår!

Men neida, det omstridte, men populære nettsamfunnet som brukes av nesten 2 milliarder på verdensbasis vil fremdeles gå under navnet Facebook. Det er bare selskapet som drifter nettsamfunnet som bytter navn. Selskapets nye navn er Meta!

Så hva betyr Meta?

Navnet «Meta» henviser til metaverse. Det er et begrep som brukes til å forklare utviklingen som Internett står ovenfor. I metaverset bringes det digitale og det fysiske enda nærmere hverandre. Skillet mellom virkelighet og virtuell virkelighet viskes mer og mer ut.

Facebook, eller Meta som de nå heter, vil satse på metaverse. Det har gitt bensin på bålet for mange spennende diskusjoner. Blant annet har bruk av non-fungible token i metaverset blitt et samtaleemne, og store aktører som Nintendo har meldt sin interesse for det.

Vi kan la Mark Zuckerberg introdusere Meta:

Nintendos interesse kommer frem i en Q&A-session

Nintendo hører regelmessige finanskonferanser, og denne gangen inkluderte det en Q&A-session. David Gibson var til stede under den aktuelle konferansen, og han kunne informere om at Nintendo også er interessert i metaverse:

Vi har interesse for dette området. Vi ser potensialet i det.

Men selv om Nintendo har sagt at de er interessert i metaverse, så er det ingenting som er satt i stein på nåværende tidspunkt. Resten av tweeten lyder følgende:

Men vi lurer på hvilken glede vi kan tilby på dette området. Det er noe som det er vanskelig å definere akkurat nå.

Så der har du det – Nintendo har også latt seg fascinere av metaverse-konseptet, og det er godt mulig at et slikt prosjekt blir aktuelt en gang i fremtiden. Men i skrivende stund er det ingenting som tyder på at spillgiganten har noen konkrete planer for dette akkurat nå.

En liten recap fra Q&A med Nintendo:

Metaverse vil være synlig flere steder

David Gibson understreket at Nintendos kommentar var i henhold til metaverse og ikke non-fungible tokens. Men selv om det er det som er status for dem akkurat nå, så er det ikke bare i videospill metaverse vil spille en stor rolle de neste årene.

Hva annet enn videospill er man avhengig av tilgang til internett for å kunne drive med? Kryptovaluta! Vi snakkes selvsagt om kryptovaluta.

Hvis metaverse blir så stort som det ser ut til å bli per dags dato så er det grunn til å tro at vi vil se ringvirkninger av metaverse også i forbindelse med kryptovaluta. Kanskje vil det for eksempel dukke opp nye kryptovalutaer basert på metaverse-teknologi?

NFT – En guide for nybegynnere

Tiden vil vise

Det var Facebook, eller Meta, som sparket i gang arbeidet med metaverset. Det er tilsynelatende allerede godt i gang, og det blir meget interessant å se hva denne utviklingen har å by på de nærmeste årene. Nintendo og mange flere aktører har ytret seg om sin interesse for det nye konseptet, men hvordan ting blir, ja, det vil tiden vise!

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!