Er et forbud mot Bitcoin aktuelt?

Ludvig
31.03.2022
347 Visninger
Er et forbud mot Bitcoin aktuelt?

De siste årene har et eventuelt forbud mot Bitcoin vært et av temaene som har vært heftigst diskutert i kryptosfæren.

Dette er en problemstilling som kommer igjen med jevne mellomrom, men det som gjør det veldig spesielt er at det er forskjellige årsaker hver eneste gang. Bør Bitcoin, eller kryptovaluta generelt, forbys?

Det er uten tvil mange land som har tatt til orde for det, enten det gjelder et globalt forbud eller et nasjonalt et.

I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på denne problemstillingen. I og med at interessen for kryptovaluta vokser og vokser, så er dette en svært interessant problemstilling.

2018 – bruk av kryptovaluta i bortføringssaker

De fleste kjenner til bortføringssaken i Lørenskog. Konen til en av Norges rikeste menn ble bortført, og det ble fremsatt et løsepengekrav i kryptovalutaen monero. I og med at dette ikke var Bitcoin, så sier det seg selv at dette handlet om et forbud mot kryptovaluta generelt.

I forbindelse med denne saken satt i gang en debatt som handlet om hvor vidt bruk av kryptovaluta burde forbys eller ikke. Dette var en debatt som bidro til å sette søkelys på en rekke aspekter ved denne betalingsmetoden.

Det var særlig en ting som kom tydelig frem, og det var at det var mange som hadde ulike meninger om denne saken. Blant annet ble det trukket frem at det er forskjell på sporbar kryptovaluta og ikke-sporbar kryptovaluta. Og hvis det skulle settes ned et forbud mot kryptovaluta, så burde det kun gjelde de ikke-sporbare kryptovalutaene.

Etter nesten fire år er det enda ikke blitt satt ned et forbud mot kryptovaluta generelt, så akkurat denne diskusjonen ble nok lagt død i 2018.

Gir kryptovaluta økt kriminalitet?

2022 – Bitcoin-mining drar altfor mye strøm

De siste årene har det vært et enormt fokus på miljøet, og dette blir stadig viktigere. Misforstå oss rett – større fokus på å ta gode valg for miljøet er uten tvil en god ting. Men er det virkelig Bitcoin man skal begynne med?

Bitcoin og Bitcoin-mining har gang på gang blitt trukket frem som en av miljøverstingene av mange. Årsaken til det er at Bitcoin-mining drar veldig mye strøm. Faktisk på grensen til at man kan si «altfor mye» strøm.

På slutten av 2021 ble det for eksempel kjent at myndighetene i Sverige hadde foreslått for EU at energiintensiv kryptovalutautvinning i Europa skulle forbys. Dette er en utvikling som norske myndigheter følger nøye med på.

Binance

Over 600 kryptovalutaer
4.9/5
  • Tilbyr app til mobil
  • Mulighet for VISA kort
  • NFT markedsplass
  • Pool Mining
  • Spot
  • Margin
  • Farming
  • Veldig treg og omfattende verifiseringproses
  • Høyt uttaksbegyr
  • Ingen demotilgang
Verdens største kryptobørs, perfekt for trading!
Åpne konto

Vil et eventuelt forbud stanse det?

Diskusjonen rundt et eventuelt forbud, enten det gjelder kun Bitcoin eller kryptovaluta generelt, fører til fremveksten til en rekke spørsmål. Et av disse spørsmålene er: Vil et eventuelt forbud stanse noe som helst? Vi tror ikke det.

Det vil ikke spille noen rolle hvis bare et par land forbyr det. For at det skal ha en effekt så må det bli satt ned et globalt forbud som fører til at ingen kan bruke det. Kryptovalutaens eksistens er nødt til å slettes, men vi tror at det finnes bedre løsninger.

Meget interessant intervju med Vitalik Buterin (medskaper av Etherum):

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!