Stor interesse for Ethereum – er det over og ut for Bitcoin?

Ludvig
04.04.2022
341 Visninger
Stor interesse for Ethereum – er det over og ut for Bitcoin?

Bitcoin har vært og er verdens største kryptovaluta, men den siste tiden har man sett antydning til økt interesse for den neste på listen – Ethereum – og det har fått folk til å stille seg selv følgende spørsmål: Er det over og ut for Bitcoin?

Hva er Bitcoin?

Men hva er egentlig Bitcoin? Bitcoin er en kryptovaluta som ble lansert i 2009, men det skulle ta ganske mange år før den virkelig tok av. Dette skjedde først i 2017. Da eksploderte det, og Bitcoin var et ord det var mulig å finne på alles lepper.

Helt siden oppstarten i 2009 har Bitcoin blitt ansett som verdens største kryptovaluta. Ikke bare med tanke på hvor mange som bruker denne kryptovalutaen, men også i forbindelse med kryptovalutaens markedsverdi.

Hva er Bitcoin?

Hva er Ethereum?

Men selv om Bitcoin regnes som verdens største kryptovaluta har det ikke stoppet noder fra å forsøke å ta opp kampen. Det har faktisk blitt gjort en rekke forsøk på dette, og et av dem er kryptovalutaen Ethereum.

Men Ethereum er mer enn bare en kryptovaluta. Faktisk så er ikke Ethereum navnet på selve kryptovalutaen. Navnet på kryptovalutaen er Ether, mens Ethereum er navnet på plattformen som er ett av stedene hvor man kan bruke denne kryptovalutaen. Med det sagt, så kan Ether også brukes andre steder.

Ether hører til kategorien som har fått navnet «altcoin». Det er et begrep som viser til en gruppe kryptovalutaer som har blitt utviklet spesifikt for å være et alternativ til markedsgiganten Bitcoin. «Altcoin» er en forkortelse for alternative coin.

Men Ethereum/Ether skiller seg ut på andre måter også. En av dem er at Ethereum var den første til å implementere smartkontrakter i plattformen sin. Dette førte til at Ethereum var mer eller mindre unik på lanseringstidspunktet. I dag regnes Ethereum/Ether for å være verdens nest største kryptovaluta, også i forbindelse med markedsverdi.

[etoro]

Bitcoin vs. Ethereum

Men hva er det egentlig som skiller Bitcoin og Ether fra hverandre? Både Bitcoin og Ether er kryptovalutaer, og de følger hverandre tatt i forbindelse med markedsverdi. Det sier seg nok selv, ettersom Bitcoin er størst og Ether nest størst.

Begge disse kryptovalutaene er bygget med utgangspunkt i blokkjedeteknologi og en åpen kildekode, så det er et par andre aspekter som disse kryptovalutaene har til felles. Men det er også der likhetene slutter.

Bitcoin er en ren kryptovaluta, mens Ether henger sammen med Ethereum, som er en flerbruksplattform. I tillegg har Ethereum og Ether implementert smartkontrakter i koden sin, noe som får denne kryptovalutaen til å gå litt smidigere enn sin konkurrent.

Men når det er sagt, så er det ikke til å stikke under en stol at det er Bitcoin som er størst av disse to. Markedsverdien på Bitcoin og Ethereum er henholdsvis 699 millioner dollar og 289 millioner dollar. Det er mange milliarder i norske kroner!

Bitcoin vs. Ethereum – hvilken kryptovaluta er best?

Derfor øker interessen for Ethereum

Men hva er egentlig grunnen til at interessen for Ethereum har økt så mye i det siste? Dette er en utvikling vi har fulgt nøye med på det siste året. Hvor vidt dette er en tilfeldig utvikling er litt usikkert, men vi tror ikke at det er helt tilfeldig.

Ethereum er tross alt verdens nest største kryptovaluta, så at interessen rundt den vokser burde ikke være en overraskelse for noen.

I tillegg til den åpenbare markedsposisjonen Ethereum har, så skal vi ikke glemme at de faktisk var de første til å ta i bruk smartkontrakter i koden sin. Hva er egentlig en smartkontrakt? En smartkontrakt er en kontrakt som gjennomføres automatisk når alle vilkårene for kontrakten er oppfylt.

Det er ingen hemmelighet at smartkontrakter kan være løsningen på veldig mange problemstillinger i fremtiden, og vi tror definitivt at dette også påvirker brukernes interesse for Ethereum hvis de ser at smartkontrakter kan være nyttig for noe som de driver med.

[etoro]

Er det over og ut for Bitcoin?

Men er det slik at fordi interessen for Ethereum vokser, så er det over og ut for Bitcoin? Slik vi ser det, så er svaret definitivt nei.

Bitcoin er verdens største kryptovaluta, og vi tror at det skal mye til for å vippe denne kryptovalutaen av tronen. Vi vil til og med gå så langt å si at vi ikke vet om det er mulig. Til tross for økt interesse for Ethereum, så har de en lang vei å gå. Det ser man for eksempel på markedsverdien til de to kryptovalutaene.

Så nei, Bitcoin lever nok i beste velgående i mange år til!

Dette sier direktøren for VISA om fremtiden til kryptovaluta generelt:

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!